Kangkung tumis pedas
pittig gestoofde kangkung met tempe
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kangkung
200 gr tempe
100 gr ikan teri, gebakken
1 salam blad
1 sereh stengel
1 theel zout
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
500 ml kokosmelk
olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
3 rode rawits
3 rode lomboks
1 cm jahe
Cara membuat:
bereiding;
Snijd de tempe in lange blokjes en de kangkung in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en bak de tempe bruin.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu voor 3 minuten samen met de salam en de sereh. Voeg dan de kangkung toe en bak deze 1 minuut. Dan de kokosmelk, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en breng aan de kook. Vervolgens de ikan teri en de tempe toevoegen en zachtjes laten sudderen totdat de saus is ingedikt.