logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Kangkung tumis pedas
pittig gestoofde kangkung met tempe

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kangkung
200 gr tempe
100 gr ikan teri, gebakken
1 salam blad
1 sereh stengel
1 theel zout
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
500 ml kokosmelk
olie
 
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
3 rode rawits
3 rode lomboks
1 cm jahe
 
Cara membuat:
bereiding;
Snijd de tempe in lange blokjes en de kangkung in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en bak de tempe bruin.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu voor 3 minuten samen met de salam en de sereh. Voeg dan de kangkung toe en bak deze 1 minuut. Dan de kokosmelk, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en breng aan de kook. Vervolgens de ikan teri en de tempe toevoegen en zachtjes laten sudderen totdat de saus is ingedikt.

Add comment

Submit

who is online

We have 96 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160961