Kangkung Tumis Kacang Merah
roerbak van kangkung met rode bonen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
375 gr kangkung
25 gr rode bonen (aduki), gekookt
1/2 theel kecap manis
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
200 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 tomaat
2 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de bonen toe en meng goed. Dan de kangkung toevoegen en bak deze zacht. Dan het water, de kecap, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook het geheel verder gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Tahu goreng telor - tahoe gebakken in ei
- Daging masak taoco - gekruid gekookt rundvlees
- Taoco Tempe Bumbu Santan - gebakken tempe in een romige saus
- Gepukan - Knapperig gebakken rundvlees
- Dadar Tahu - tahu omelette
- Ayam Kuluyuk - gebakken kip in zoetzure saus
- Kangkung tumis petai - gestoofde kangkung met petehbonen en gezouten inktvis
- Pepes nangka - nangka gestoomd in bananenblad
- Cemporo - zoete snack/cake uit Yogyakarta
- Sambal Goreng Kol - pittige gestoofde en gebakken kool
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...