logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sambel be tongkol
tonijnsalade
Bahan-bahan:
ingrediënten
4 verse tonijnmoten, van elk 100 gr
60 gr base be pasih
250 gr Sambel Matah
1 theel zout
1/2 thee zwarte peperkorrels, gekneusd
1 eetl limoensap
2 eetl olie
zout en peper naar smaak

taburan:
garnering:
bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Kruid de moten tonijn met de base be pasih, het zout,de peper en het limoensap. Verhit de olie in een wok/wadjan en bak hierin de vismoten ongeveer 3 minuten aan elke kant. Laat afkoelen en breek dan de moten in kleine stukken.
Doe de stukjes vis in een kom, voeg de Sambel Matah toe en meng alles goed door elkaar.
Maak naar smaak af met zout en peper en garneer met gebakken sjalotten.

Tip: Tonijn kan worden vervangen door elk ander stevige vissoort zoals zalm, zeebaars of kabeljauw.

Add comment

Submit

who is online

We have 164 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44392001