zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Natinombur - Gebakken vis met sambal
- Sambal kemiri 2 - Sambal met kemirinootjes
- Gulai Sapi Kacang Merah - Rundvlees met rode bonen curry
- Bebek betutu - Geroosterde eend in bananenblad
- Gulai Buncis Tauco - gestoofde boontjes met tauco en petai
- Rujak kuah pindang - mango met vissaus
- Rendang aceh
- Sambal ikan asap - sambal van gerookte vis en ansjovis
- Beberuk - rauwe groenten met sambal trasi
- Gaeng Gai - Kip met Bamboe
Sambel be tongkol - tonijnsalade


Sambel be tongkol
tonijnsalade
tonijnsalade
Bahan-bahan:
ingrediënten
4 verse tonijnmoten, van elk 100 gr
60 gr base be pasih
250 gr Sambel Matah
1 theel zout
1/2 thee zwarte peperkorrels, gekneusd
1 eetl limoensap
2 eetl olie
zout en peper naar smaak
taburan:
garnering:
bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Kruid de moten tonijn met de base be pasih, het zout,de peper en het limoensap. Verhit de olie in een wok/wadjan en bak hierin de vismoten ongeveer 3 minuten aan elke kant. Laat afkoelen en breek dan de moten in kleine stukken.
Doe de stukjes vis in een kom, voeg de Sambel Matah toe en meng alles goed door elkaar.
Maak naar smaak af met zout en peper en garneer met gebakken sjalotten.
Tip: Tonijn kan worden vervangen door elk ander stevige vissoort zoals zalm, zeebaars of kabeljauw.
ingrediënten
4 verse tonijnmoten, van elk 100 gr
60 gr base be pasih
250 gr Sambel Matah
1 theel zout
1/2 thee zwarte peperkorrels, gekneusd
1 eetl limoensap
2 eetl olie
zout en peper naar smaak
taburan:
garnering:
bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Kruid de moten tonijn met de base be pasih, het zout,de peper en het limoensap. Verhit de olie in een wok/wadjan en bak hierin de vismoten ongeveer 3 minuten aan elke kant. Laat afkoelen en breek dan de moten in kleine stukken.
Doe de stukjes vis in een kom, voeg de Sambel Matah toe en meng alles goed door elkaar.
Maak naar smaak af met zout en peper en garneer met gebakken sjalotten.
Tip: Tonijn kan worden vervangen door elk ander stevige vissoort zoals zalm, zeebaars of kabeljauw.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.