Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Sambel be tongkol - tonijnsalade

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sambel be tongkol
tonijnsalade
Bahan-bahan:
ingrediënten
4 verse tonijnmoten, van elk 100 gr
60 gr base be pasih
250 gr Sambel Matah
1 theel zout
1/2 thee zwarte peperkorrels, gekneusd
1 eetl limoensap
2 eetl olie
zout en peper naar smaak

taburan:
garnering:
bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Kruid de moten tonijn met de base be pasih, het zout,de peper en het limoensap. Verhit de olie in een wok/wadjan en bak hierin de vismoten ongeveer 3 minuten aan elke kant. Laat afkoelen en breek dan de moten in kleine stukken.
Doe de stukjes vis in een kom, voeg de Sambel Matah toe en meng alles goed door elkaar.
Maak naar smaak af met zout en peper en garneer met gebakken sjalotten.

Tip: Tonijn kan worden vervangen door elk ander stevige vissoort zoals zalm, zeebaars of kabeljauw.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 546 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42252552