zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Telur Balado Hijau - eieren in groene pepersaus
- Pepes Ati Ayam - Gestoofde kippenlevertjes in bananenblad
- Ayam paniki - een wat hete kip
- Kari Ayam Kelapa - kip curry met geroosterde kokos
- Gang Massaman Mu - gele varkenscurry
- Sambal Goang - rauwe sambal uit Sunda
- Frikadel Bloemkool - bloemkool koekjes
- Sayur Lodeh 3 - eenvoudige Sajoer lodeh
- Ayam Asap - gekruide gerookte kip
- Sateh ayam 2
Osen petai ampela - gekruide kippenmaagjes met petehbonen


Osen petai ampela
gekruide kippenmaagjes met petehbonen
gekruide kippenmaagjes met petehbonen
Bahan-bahan:
Ingredienten:
200 gr garnalen
500 gr kippemaagjes
125 gr petehbonen
2 eetl bieslook
3 cm gember (jahe/djahé)
2 salamblaadjes
1 rode lombok
1 groene lombok
5 rode uien
3 teentjes knoflook
400 ml kokosmelk
1 citroen (sap)
olie
suiker
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de maangjes grof en wrijf dit in met de citroen. Snijd de overige ingrediënten klein behalve de garnalen. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de kruiden behalve de bieslook en voeg dan de maagjes toe en de garnalen. Bak dit alles totdat de garnalen verkleuren. Voeg dan de petehbonen, de pepers, de suiker en de kokosmelk toe en laat alles zachtjes gaar stoven.
Ingredienten:
200 gr garnalen
500 gr kippemaagjes
125 gr petehbonen
2 eetl bieslook
3 cm gember (jahe/djahé)
2 salamblaadjes
1 rode lombok
1 groene lombok
5 rode uien
3 teentjes knoflook
400 ml kokosmelk
1 citroen (sap)
olie
suiker
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de maangjes grof en wrijf dit in met de citroen. Snijd de overige ingrediënten klein behalve de garnalen. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de kruiden behalve de bieslook en voeg dan de maagjes toe en de garnalen. Bak dit alles totdat de garnalen verkleuren. Voeg dan de petehbonen, de pepers, de suiker en de kokosmelk toe en laat alles zachtjes gaar stoven.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.