Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Ayam Banam Kuah Kecap - kip gestoofd in een lichte kecapsaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Banam Kuah Kecap
kip gestoofd in een lichte kecapsaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
3 teentjes knoflook
3 sjalotjes
1 1/2 theel zout
1 1/2 theel peper
4 theel kecap manis
250 ml water
1/2 theel limoen, sap
1 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 10 stukken en wrijf deze in met 1 theel zout en 1 theel peper en laat dit 30 minuten intrekken. Rooster de kip daarna boven een houtskoolvuurtje bruin en zet apart.
Hak de sjalotjes en den knoflook grof. Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en meng goed.
Vervolgens het water, de peper, het zout en de kecap toevoegen en kook de kip verder gaar. Meng dan het limoensap erdoor en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 171 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41930428