Ayam Banam Kuah Kecap
kip gestoofd in een lichte kecapsaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
3 teentjes knoflook
3 sjalotjes
1 1/2 theel zout
1 1/2 theel peper
4 theel kecap manis
250 ml water
1/2 theel limoen, sap
1 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 10 stukken en wrijf deze in met 1 theel zout en 1 theel peper en laat dit 30 minuten intrekken. Rooster de kip daarna boven een houtskoolvuurtje bruin en zet apart.
Hak de sjalotjes en den knoflook grof. Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en meng goed.
Vervolgens het water, de peper, het zout en de kecap toevoegen en kook de kip verder gaar. Meng dan het limoensap erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Semur Ikan Nila Jagung - tilapia met mais in saus
- Sambal Goreng Udang Asam - pikant gebakken garnalen
- Soun Goreng (Semarang) - gebakken soun met groente en vlees
- Tod Man Pla - Thaise viskoekjes
- Wu Xiang Fen - 五香粉 - vijfkruiden poeder
- Kolak - fruit in kokosmelk
- Nasi Kabsa - gekruide rijst met kip
- Pad Pat Hoy - gebakken schelpdieren in pittige saus
- Sate Maranggi - rundvlees sate met sambal oncom
- Kerrie Ayam Jawa - kip kerrie
Recente Reacties
Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoJa en nee Ons recept is een oud en authentiek recept, maar er zijn modernere versies te vindenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoHeerlijk gerecht, maar dit recept is incompleet. Essentiële ingredienten die ontbreken 20 g koriander ...Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoJa, maar dat is het Kai gewordenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoKan het ook met kippen blokjesBalado Telur Cabai Hijau - eieren in groene peper saus
1 month agowerkelijk erg lekker, ga ik vaker maken, heerlijk!!!