zoeken
Recente reacties

19 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Acar Benig - atjar
- Ayam Bumbu Rujak Dua - in gekruide kokosmelk gestoofde kip
- Wadji Djagung
- Lalampa - rijstpakketjes met vis
- Ayam Sapit - geroosterde gestoofde kip
- Rujak petis 2
- Acar Ketimun 2 - Atjar ketimoen
- Daging Rujak
- Semur daging sapi - kruidig stoofpotje met rundvlees en aardappelen
- Be Siap Base Bali - balinese kip
Tumis Ayam Sawi Asin - roerbak van kip met gezouten kool


Tumis Ayam Sawi Asin
roerbak van kip met gezouten kool
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kipfilet
150 gr sawi asin / gezouten kool
5 teentjes knoflook
2 cm jahe
3 eetl kecap sin
1 eetl oestersaus
1 eetl angciu, anders mirin of rijstwijn
1 1/2 eetl vijfkruiden poeder
150 ml water
2 eetl kecap manis
1 theel zout
1/2 theel peper
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in kleine blokjes. Knijp het vocht uit de gezouten klool. Hak de knoflook fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook en de jahe voor 2 minuten. Voeg dan de kip toe en bak totdat deze van kleur verandert. Dan de kecap asin, de angciu en de oestersaus toevoegen en meng goed.
Vervolgens de vijfkruiden, het water, de kecap manis, het zout en de peper toevoegen en meng goed.
Kook vervolgens op laag vuur en afgesloten het geheel verder gaar. Serveer.
roerbak van kip met gezouten kool
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kipfilet
150 gr sawi asin / gezouten kool
5 teentjes knoflook
2 cm jahe
3 eetl kecap sin
1 eetl oestersaus
1 eetl angciu, anders mirin of rijstwijn
1 1/2 eetl vijfkruiden poeder
150 ml water
2 eetl kecap manis
1 theel zout
1/2 theel peper
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in kleine blokjes. Knijp het vocht uit de gezouten klool. Hak de knoflook fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook en de jahe voor 2 minuten. Voeg dan de kip toe en bak totdat deze van kleur verandert. Dan de kecap asin, de angciu en de oestersaus toevoegen en meng goed.
Vervolgens de vijfkruiden, het water, de kecap manis, het zout en de peper toevoegen en meng goed.
Kook vervolgens op laag vuur en afgesloten het geheel verder gaar. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.