Tumis Ayam Sawi Asin
roerbak van kip met gezouten kool
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kipfilet
150 gr sawi asin / gezouten kool
5 teentjes knoflook
2 cm jahe
3 eetl kecap sin
1 eetl oestersaus
1 eetl angciu, anders mirin of rijstwijn
1 1/2 eetl vijfkruiden poeder
150 ml water
2 eetl kecap manis
1 theel zout
1/2 theel peper
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in kleine blokjes. Knijp het vocht uit de gezouten klool. Hak de knoflook fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook en de jahe voor 2 minuten. Voeg dan de kip toe en bak totdat deze van kleur verandert. Dan de kecap asin, de angciu en de oestersaus toevoegen en meng goed.
Vervolgens de vijfkruiden, het water, de kecap manis, het zout en de peper toevoegen en meng goed.
Kook vervolgens op laag vuur en afgesloten het geheel verder gaar. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Gule Belacan - Garnalen en petehbonen in een kokosmelksaus
- Sambal goreng telor - Sambal goreng ei
- Mangut ikan - vis in gele kokosmelksaus
- Sateh Ayam Bekasi - geroosterde gemarineerde kip
- Daging Brambang - vlees met uien
- Bebek Masak Bumbu Kecombrang - geroosterde gekruide eend in saus
- Bami goreng - gebakken mie
- Kippenbouillon 2
- Ayam Goreng Belambangan - gebakken gekruide kip uit Banyuwangi
- Ayam Suwir Bumbu Rujak - uitgeplozen kip in pittige rujak saus
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...