Gulai Itik (Padang)
eend in groene pepersaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend, schoongemaakt
2 jeruk purut blaadjes
2 salam blad
1 serai/sereh/citroengras
2 kunyit blad
3 cm lengkuas/laos
500 ml water
5 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
9 teentjes knoflook
20 groene lomboks
3 cm jahe
3 cm kunyit
1 eetl ketumbar
1 theel peper
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut en de salam voor 6 minuten.
Voeg dan de eend, het water, de serai, het kunyit blad en de laos toe en bak de eend op middelhoog vuur in 60 minuten gaar. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Piloos - aardappelballetjes
- Sate daging bumbu kelapa - sate van rundvlees met kokos
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
- Szechuan roerbak van oesterzwammen
- Ayam Panidar - gekruide geroosterde kip
- Sambal Babi - pittig varkensvlees gekookt in santen
- Sambal Udang - een lekkere sambal van garnalen
- Kacang Pedis
- Tumis Bayam Dan Oyong - kruidige spinazie met komkommer
- Yangbaechu Kimchi 양배추 - kimchi van groene kool
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...