gestoofd rundvlees met labu siam
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr rundvlees
800 ml kokosmelk
2 salam blaadjes
2 cm laos, gekneusd
300 gr labu siam (chayote)
Haluskan
: boemboe:
3 rode lomboks
8 sjalotten
1 theel ketumbar
3 kluwek pitten
3 cm kunyit (kurkuma)
2 1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in 1,5 cm dikke plakjes. Schil de labu siam en snijd deze in plakjes. Snijd de lomboks in reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng hierdoor de boemboe samen met de salam en de laos. Dan het vlees toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vlees vrijwel gaar is. Dan de labu siam toevoegen en het gerecht verder gaar laten sudderen.
ingrediënten:
150 gr rundvlees
800 ml kokosmelk
2 salam blaadjes
2 cm laos, gekneusd
300 gr labu siam (chayote)
Haluskan
: boemboe:
3 rode lomboks
8 sjalotten
1 theel ketumbar
3 kluwek pitten
3 cm kunyit (kurkuma)
2 1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in 1,5 cm dikke plakjes. Schil de labu siam en snijd deze in plakjes. Snijd de lomboks in reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng hierdoor de boemboe samen met de salam en de laos. Dan het vlees toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vlees vrijwel gaar is. Dan de labu siam toevoegen en het gerecht verder gaar laten sudderen.