Empal Gentong
gestoofd rundvlees
bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr rundvlees
200 gr lever/milt
400 ml kokosmelk
1 serehstengel
3 salam blaadjes
1 kaneel stokje
4 kruidnagels
3 kardemon
100 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
6 teentjes knoflook
5 rode lomboks
1 theel geroosterde ketumbar
1/2 theel geroosterde jinten
4 kimiri noten
1 cm jahe
2 cm kunyit
Tabuaran:
garnering:
bieslook
emping
bawang gorenh
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd het vlees, de lever en de milt in stukjes. Verhit in een pan het water en voeg het vlees toe en kook dit gaar.
Verhit in een pan de olie en fruit hierin de bumbu voor 2 minuten. Voeg dit samen met de overige ingrediënten toe aan het vlees en laat het geheel zachtjes gaar sudderen en indikken.
Schep alles in een kom en garneer het met de bieslook, de emping en de bawang goreng.