Empal Daging Manis
droog gebakken zoet rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr schenkel
1000 ml santen cair
2 cm jahe
2 salamblad
2 cm laos
2 sereh stengels
5 eetl kecap manis
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1/2 theel peper
400 ml santen asli
1 eetl asemwater
olie
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
9 teentjes knoflook
5 kemiri noten
1/2 theel trassi
1 eetl ketumbar
1/2 theel jinten
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan de santen cair samen met het vlees, de jahe en de salam en kook het vlees gaar. Schep het vlees uit de pan en snijd dit in 1 cm dikke plakken.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en voeg dit toe aan de santen cair samen met de laos, de sereh, de kecap, het zout, de palmsuiker en de peper. Meng alles goed en voeg het vlees toe gevolgd door de santen asli en het asemwater en kook het geheel droog.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees daarna bruin.