Recente reacties

Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 2 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Write a comment
Empal Daging Manis - droog gebakken zoet rundvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Empal Daging Manis
droog gebakken zoet rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr schenkel
1000 ml santen cair
2 cm jahe
2 salamblad
2 cm laos
2 sereh stengels
5 eetl kecap manis
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1/2 theel peper
400 ml santen asli
1 eetl asemwater
olie
 
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
9 teentjes knoflook
5 kemiri noten
1/2 theel trassi
1 eetl ketumbar
1/2 theel jinten
 
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan de santen cair samen met het vlees, de jahe en de salam en kook het vlees gaar. Schep het vlees uit de pan en snijd dit in 1 cm dikke plakken. 
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en voeg dit toe aan de santen cair samen met de laos, de sereh, de kecap, het zout, de palmsuiker en de peper. Meng alles goed en voeg het vlees toe gevolgd door de santen asli en het asemwater en kook het geheel droog.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees daarna bruin.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 59 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42411131