banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 5 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Empal Daging Manis - droog gebakken zoet rundvlees
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Empal Daging Manis
droog gebakken zoet rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr schenkel
1000 ml santen cair
2 cm jahe
2 salamblad
2 cm laos
2 sereh stengels
5 eetl kecap manis
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1/2 theel peper
400 ml santen asli
1 eetl asemwater
olie
 
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
9 teentjes knoflook
5 kemiri noten
1/2 theel trassi
1 eetl ketumbar
1/2 theel jinten
 
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan de santen cair samen met het vlees, de jahe en de salam en kook het vlees gaar. Schep het vlees uit de pan en snijd dit in 1 cm dikke plakken. 
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en voeg dit toe aan de santen cair samen met de laos, de sereh, de kecap, het zout, de palmsuiker en de peper. Meng alles goed en voeg het vlees toe gevolgd door de santen asli en het asemwater en kook het geheel droog.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees daarna bruin.
 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 238 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39033388