logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Empal Daging Manis
droog gebakken zoet rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr schenkel
1000 ml santen cair
2 cm jahe
2 salamblad
2 cm laos
2 sereh stengels
5 eetl kecap manis
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1/2 theel peper
400 ml santen asli
1 eetl asemwater
olie
 
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
9 teentjes knoflook
5 kemiri noten
1/2 theel trassi
1 eetl ketumbar
1/2 theel jinten
 
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan de santen cair samen met het vlees, de jahe en de salam en kook het vlees gaar. Schep het vlees uit de pan en snijd dit in 1 cm dikke plakken. 
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en voeg dit toe aan de santen cair samen met de laos, de sereh, de kecap, het zout, de palmsuiker en de peper. Meng alles goed en voeg het vlees toe gevolgd door de santen asli en het asemwater en kook het geheel droog.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees daarna bruin.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 208 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151371