Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Gulai Sapi Padang - curry van rundvlees uit Padang

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gulai Sapi Padang
curry van rundvlees uit Padang

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr runderschenkel
1000 ml water
3 eetl olie
3 salam blaadjes
2 asam kandis
1 sereh/citroengras
2 kardemom
1 ster anijs
3 cm kaneel
200 ml santen asli

Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
10 rode lomboks
7 teentjes knoflook
3 cm jahe
3 cm laos
3 cm kunyit
1/2 theel peper
1/2 theel nootmuskaat
1/2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
2 theel zout
1 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en breng aan de kook. Voeg dan het vlees en de salam toe en laat dit 60 minuten zachtjes sudderen. Haal het vlees uit de pan en snijd het in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de asam kandis, de sereh, de kardemom, de ster anijs en de kaneel voor 3 minuten. Voeg dit bij de bouillon en breng aan de kook. Dan de kokosmelk toevoegen en breng aan de kook. Voeg dan het vlees toe en laat dit zachtjes nog 60 minuten sudderen totdat het vlees gaar is en de saus indikt.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 86 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42251800