banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 7 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Gulai Sapi Padang - curry van rundvlees uit Padang

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Gulai Sapi Padang
curry van rundvlees uit Padang

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr runderschenkel
1000 ml water
3 eetl olie
3 salam blaadjes
2 asam kandis
1 sereh/citroengras
2 kardemom
1 ster anijs
3 cm kaneel
200 ml santen asli

Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
10 rode lomboks
7 teentjes knoflook
3 cm jahe
3 cm laos
3 cm kunyit
1/2 theel peper
1/2 theel nootmuskaat
1/2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
2 theel zout
1 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en breng aan de kook. Voeg dan het vlees en de salam toe en laat dit 60 minuten zachtjes sudderen. Haal het vlees uit de pan en snijd het in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de asam kandis, de sereh, de kardemom, de ster anijs en de kaneel voor 3 minuten. Voeg dit bij de bouillon en breng aan de kook. Dan de kokosmelk toevoegen en breng aan de kook. Voeg dan het vlees toe en laat dit zachtjes nog 60 minuten sudderen totdat het vlees gaar is en de saus indikt.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 113 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39352921