Semur Bola Daging Pedas
gestoofde gehaktballetjes in pittige donkere saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr rundergehakt
1 theel zwarte peper
1/2 theel nootmuskaat
1 theel zout
6 rode lomboks, ontpit
400 ml water
5 eetl kecap manis
olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1/2 theel peper
3 kemiri noten
4 kruidnagels
1/4 nootmuskaat
Cara membuat:
bereiding:
Meng het gehakt met de peper, de nootmuskaat en het zout en vorm hiervan gehaktballetjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lomboks in dunne reepjes. Verhit in een pan de olie en bak de lomboks voor een paar minuten en zet apart.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan het water en de kecap toe en breng aan de kook.
Dan de gehaktballetjes toevoegen en kook deze gaar en totdat de saus is ingedikt. Meng dan de lomboks erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Tang Cu Pai Gu - 糖醋排骨 - zoetzure spareribs
- Tom Yum Het - pikante champignonen soep
- Semur Ayam Suwir Jamur - gestoofde kip met paddenstoelen
- Sate Telur Puyuh - Sate van kwartel eitjes
- Kaeng Hung Ley Muo - curry met varkensvlees
- Sambal Soto Buwono
- Sambal kacang / katjang - sambal van pinda's
- Kuah Bakso Sapi - soep met balletjes
- Kue Jagung - maiskoekjes
- Ayam suwir bumbu cabai - gebakken kip in romige saus
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...