gestoofde gehaktballetjes in pittige donkere saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr rundergehakt
1 theel zwarte peper
1/2 theel nootmuskaat
1 theel zout
6 rode lomboks, ontpit
400 ml water
5 eetl kecap manis
olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1/2 theel peper
3 kemiri noten
4 kruidnagels
1/4 nootmuskaat
Cara membuat:
bereiding:
Meng het gehakt met de peper, de nootmuskaat en het zout en vorm hiervan gehaktballetjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lomboks in dunne reepjes. Verhit in een pan de olie en bak de lomboks voor een paar minuten en zet apart.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan het water en de kecap toe en breng aan de kook.
Dan de gehaktballetjes toevoegen en kook deze gaar en totdat de saus is ingedikt. Meng dan de lomboks erdoor en serveer.