logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Semur Bola Daging Pedas
gestoofde gehaktballetjes in pittige donkere saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr rundergehakt
1 theel zwarte peper
1/2 theel nootmuskaat
1 theel zout
6 rode lomboks, ontpit
400 ml water
5 eetl kecap manis
olie

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1/2 theel peper
3 kemiri noten
4 kruidnagels
1/4 nootmuskaat

Cara membuat:
bereiding:
Meng het gehakt met de peper, de nootmuskaat en het zout en vorm hiervan gehaktballetjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lomboks in dunne reepjes. Verhit in een pan de olie en bak de lomboks voor een paar minuten en zet apart.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan het water en de kecap toe en breng aan de kook.
Dan de gehaktballetjes toevoegen en kook deze gaar en totdat de saus is ingedikt. Meng dan de lomboks erdoor en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 101 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397510