zoeken
Recente reacties

23 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Arem-Arem - gevulde rijstrolletjes
- Sambal Cabe Ijo Padang - groene sambal uit Padang
- Teluh Mesambel Goreng - Gebakken gekookte eieren met sambal
- Sate Kambing Solo Sambal Kecap - sate van lamsvlees uit Solo met pittige kecap saus
- Gulai Cincang - lamsvlees in pittige kokosmelk saus
- Sumping Nangka - gestoomde nangka cakejes
- Sate printil bakar - sate van gekruide gehaktballetjes
- Sambal galak - rode sambal met tomaat
- Udang Masak Tauco - garnalen in pittige saus
- Abon Sapi
Udang Manis - Asin - Zoetzuur van steur garnalen


Udang Manis - Asin
Zoetzuur van steur garnalen
Zoetzuur van steur garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
12 steurgarnalen,
3,5 eetl. ketjap mais of asin
zout naar smaak
3 eetl. azijn
nootmuskaat,
1 eetl. gula jawa (palmsuiker),
3 theel. maïzena,
1/2 theel. vetsin
peper,
1 theel. laos,
2 sjalotten
olie.
2 teentjes knoflook,
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Pel de garnalen maar laat het staartstukje zitten. Kerf de rug in. Wrijf de garnalen in met het zout, de peper, de nootmuskaat en een beetje maizena. Meng de knoflook, de sjalotten, de ketjap, de azijn, de laos, de palmsuiker, de vetsin en wat zout tot een boemboe.
Verhit in een wok/wadjan wat olie en bak de garnalen in 2 minuten bruin en laat deze uitlekken. Voeg dan de boemboe toe en bak dit voor 3 minuten, voeg dan de garnalen weer toe en warm deze weer op. Serveer.
ingrediënten:
12 steurgarnalen,
3,5 eetl. ketjap mais of asin
zout naar smaak
3 eetl. azijn
nootmuskaat,
1 eetl. gula jawa (palmsuiker),
3 theel. maïzena,
1/2 theel. vetsin
peper,
1 theel. laos,
2 sjalotten
olie.
2 teentjes knoflook,
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Pel de garnalen maar laat het staartstukje zitten. Kerf de rug in. Wrijf de garnalen in met het zout, de peper, de nootmuskaat en een beetje maizena. Meng de knoflook, de sjalotten, de ketjap, de azijn, de laos, de palmsuiker, de vetsin en wat zout tot een boemboe.
Verhit in een wok/wadjan wat olie en bak de garnalen in 2 minuten bruin en laat deze uitlekken. Voeg dan de boemboe toe en bak dit voor 3 minuten, voeg dan de garnalen weer toe en warm deze weer op. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.