Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Write a comment
Udang Manis - Asin - Zoetzuur van steur garnalen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Udang Manis - Asin
Zoetzuur van steur garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
12 steurgarnalen,
3,5 eetl. ketjap mais of asin
zout naar smaak
3 eetl. azijn
nootmuskaat,
1 eetl. gula jawa (palmsuiker),
3 theel. maïzena,
1/2 theel. vetsin
peper,
1 theel. laos,
2 sjalotten
olie.
2 teentjes knoflook,

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Pel de garnalen maar laat het staartstukje zitten. Kerf de rug in. Wrijf de garnalen in met het zout, de peper, de nootmuskaat en een beetje maizena. Meng de knoflook, de sjalotten, de ketjap, de azijn, de laos, de palmsuiker, de vetsin en wat zout tot een boemboe.
Verhit in een wok/wadjan wat olie en bak de garnalen in 2 minuten bruin en laat deze uitlekken. Voeg dan de boemboe toe en bak dit voor 3 minuten, voeg dan de garnalen weer toe en warm deze weer op. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 286 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42437063