Zoetzuur van steur garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
12 steurgarnalen,
3,5 eetl. ketjap mais of asin
zout naar smaak
3 eetl. azijn
nootmuskaat,
1 eetl. gula jawa (palmsuiker),
3 theel. maïzena,
1/2 theel. vetsin
peper,
1 theel. laos,
2 sjalotten
olie.
2 teentjes knoflook,
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Pel de garnalen maar laat het staartstukje zitten. Kerf de rug in. Wrijf de garnalen in met het zout, de peper, de nootmuskaat en een beetje maizena. Meng de knoflook, de sjalotten, de ketjap, de azijn, de laos, de palmsuiker, de vetsin en wat zout tot een boemboe.
Verhit in een wok/wadjan wat olie en bak de garnalen in 2 minuten bruin en laat deze uitlekken. Voeg dan de boemboe toe en bak dit voor 3 minuten, voeg dan de garnalen weer toe en warm deze weer op. Serveer.
ingrediënten:
12 steurgarnalen,
3,5 eetl. ketjap mais of asin
zout naar smaak
3 eetl. azijn
nootmuskaat,
1 eetl. gula jawa (palmsuiker),
3 theel. maïzena,
1/2 theel. vetsin
peper,
1 theel. laos,
2 sjalotten
olie.
2 teentjes knoflook,
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Pel de garnalen maar laat het staartstukje zitten. Kerf de rug in. Wrijf de garnalen in met het zout, de peper, de nootmuskaat en een beetje maizena. Meng de knoflook, de sjalotten, de ketjap, de azijn, de laos, de palmsuiker, de vetsin en wat zout tot een boemboe.
Verhit in een wok/wadjan wat olie en bak de garnalen in 2 minuten bruin en laat deze uitlekken. Voeg dan de boemboe toe en bak dit voor 3 minuten, voeg dan de garnalen weer toe en warm deze weer op. Serveer.