Tumis Teri Tawar
roerbak van tempe met ansjovis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
50 gr teri tawar kering / gedroogde ansjovis
100 gr tempe
4 salam blaadjes
4 jeruk purut blaadjes
2 cm laos
1 eetl kecap manis
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks
2 groene lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in dunne reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu, de salam, de laos en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan de teri en de tempe toe en bak voor 2 minuten. Dan de kecap, de palmsuiker en het zout toevoegen en meng alles goed. Bak het geheel verder gaar. Eventueel een beetje water toevoegen
Zoeken
Laatst gelezen
- Tongseng Ayam Pedas - kip in een romige pittige saus
- Sateh Makasar
- Goru Belanga Sulawesi - stoofpotje van rundvlees uit Sulawesi
- Gangan udang - in kokosmelk gestoofde garnalen
- Moo Dang - geroosterd varkensvlees
- Sawi Masak Tiram - gestoofde kool met kruidige saus
- Sambal bawang 2
- Sambal Embe - sambal rawit uit Bali
- Gaeng Phed Gai 2 - rode kip curry
- Nasi Lemak
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...