Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Tumis Teri Tawar - roerbak van tempe met ansjovis

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Tumis Teri Tawar
roerbak van tempe met ansjovis

Bahan-bahan:
ingrediënten:
50 gr teri tawar kering / gedroogde ansjovis
100 gr tempe
4 salam blaadjes
4 jeruk purut blaadjes
2 cm laos
1 eetl kecap manis
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks
2 groene lomboks

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in dunne reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu, de salam, de laos en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan de teri en de tempe toe en bak voor 2 minuten. Dan de kecap, de palmsuiker en het zout toevoegen en meng alles goed. Bak het geheel verder gaar. Eventueel een beetje water toevoegen

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 153 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41067235