bahan-bahan:
ingrediënten:
1 tonijn/bonito
50 gr. kokosmeel
150 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 limoen (in plakjes gesneden)
peper en zout
bananenblad
olie
biteng (houten prikkers)
Haluskan:
boemboe:
4 rode lomboks
2,5 cm. kunir
1 serehstengel
3 cm laos
3 teentjes knoflook
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de vis in met peper en zout en stof plakjes limoen in de buikholte. Kerf de vis aan beide zijden in. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de boemboe met de kokosmelk en het meel. Smeer de vis aan beide zijden dik in met het mengsel en verpak de vis in bananenblad en zet de uiteinden vast met de prikkers. Rooster de vis boven een houtskoolvuurtje gaar. Het blad mag wel bruin worden maar niet verbranden.