banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Eko Tukir - kleefrijst gekookt in bamboe
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Eko Tukir
kleefrijst gekookt in bamboe

Baha-bahan:
ingrediënten:
1 dik stuk bamboe van 30 cm lang
500 gr witte kleefrijst
250 ml santen asli
6 sjalotjes
1 eetl peperkorrels
1 theel zout
bananenblad
water

Cara membuat:
bereiding:
Week de kleefrijst voor 3 uur in het water. Snijd de sjalotjes fijn. Maak de bambow schoon en bekleed deze van binnen met bananenblad. Stoom de rijst voor 15 minuten. Meng vervolgens de santen, het zout, de sjalotjes en de peper erdoor en roer dit totdat de santen is opgenomen.
Vul de bamboe met dit mengsel en sluit het af met een prop bananenblad. Rooster het vervolgens langszaam op een houtskoolvuurtje totdat de bamboe egaal bruin is geworden en gaar. Laat het vervolgens afkoelen en haal de kleefrijst eruit en snijd het in plakjes.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 60 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39819614