Logon3

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 7 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
Icon Write a comment
Eko Tukir - kleefrijst gekookt in bamboe
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Eko Tukir
kleefrijst gekookt in bamboe

Baha-bahan:
ingrediënten:
1 dik stuk bamboe van 30 cm lang
500 gr witte kleefrijst
250 ml santen asli
6 sjalotjes
1 eetl peperkorrels
1 theel zout
bananenblad
water

Cara membuat:
bereiding:
Week de kleefrijst voor 3 uur in het water. Snijd de sjalotjes fijn. Maak de bambow schoon en bekleed deze van binnen met bananenblad. Stoom de rijst voor 15 minuten. Meng vervolgens de santen, het zout, de sjalotjes en de peper erdoor en roer dit totdat de santen is opgenomen.
Vul de bamboe met dit mengsel en sluit het af met een prop bananenblad. Rooster het vervolgens langszaam op een houtskoolvuurtje totdat de bamboe egaal bruin is geworden en gaar. Laat het vervolgens afkoelen en haal de kleefrijst eruit en snijd het in plakjes.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 421 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40816159