Recente reacties

Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 2 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Write a comment
Eko Tukir - kleefrijst gekookt in bamboe

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Eko Tukir
kleefrijst gekookt in bamboe

Baha-bahan:
ingrediënten:
1 dik stuk bamboe van 30 cm lang
500 gr witte kleefrijst
250 ml santen asli
6 sjalotjes
1 eetl peperkorrels
1 theel zout
bananenblad
water

Cara membuat:
bereiding:
Week de kleefrijst voor 3 uur in het water. Snijd de sjalotjes fijn. Maak de bambow schoon en bekleed deze van binnen met bananenblad. Stoom de rijst voor 15 minuten. Meng vervolgens de santen, het zout, de sjalotjes en de peper erdoor en roer dit totdat de santen is opgenomen.
Vul de bamboe met dit mengsel en sluit het af met een prop bananenblad. Rooster het vervolgens langszaam op een houtskoolvuurtje totdat de bamboe egaal bruin is geworden en gaar. Laat het vervolgens afkoelen en haal de kleefrijst eruit en snijd het in plakjes.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 115 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42411046