Gekruide vis en gestoomd in bananenblad
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr snoek
3 rode lomboks
3 groene lomboks
1 tomaat
2 eetl. olie
zout naar smaak
bananenblad
houten prikkers
Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
6 sjalotten
4 cm kunyit (kurkuma)
1 serehstengel
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de vis in mootjes, de tomaat in partjes, ontpit de lomboks en snijd deze fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de boemboe voorzichtig met de vis, de tomaat, de lomboks, het zout en de olie. Verdeel het mengsel in 2 gelijke delen en verpak dit met bananenblad en zet dit vast met de houten prikkers. Stoom de pakketjes gaar in 25 minuten.
ingrediënten:
500 gr snoek
3 rode lomboks
3 groene lomboks
1 tomaat
2 eetl. olie
zout naar smaak
bananenblad
houten prikkers
Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
6 sjalotten
4 cm kunyit (kurkuma)
1 serehstengel
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de vis in mootjes, de tomaat in partjes, ontpit de lomboks en snijd deze fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de boemboe voorzichtig met de vis, de tomaat, de lomboks, het zout en de olie. Verdeel het mengsel in 2 gelijke delen en verpak dit met bananenblad en zet dit vast met de houten prikkers. Stoom de pakketjes gaar in 25 minuten.