banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 9 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Pempek celimpungan - visdeeg ballen in gekruide kokosmelksaus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Pempek celimpungan
visdeeg ballen in gekruide kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
225 gr visfilets makreel/forel (ikan belida/ikan gabus)
225 ml water
zout naar smaak
225 gr tapiocameel
1 groot ei
olie

bahan-bahan saus:
ingrediënten:
1 serehstengel, gekneusd
1 klein kunyit blad (kurkumablad)
200 ml dunne kokosmelk (santen cair)
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
3 eetl. olie
3 salam blaadjes
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
1 theel, ketumbar,
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
5 cm temu kunci
1 theel, trasi bakar
1 theel, suiker

Cara mambuat:
Bereiding:
Snijd eerst de vis zeer fijn en meng dit vervolgens met het water en het zout. Laat het mengsel 1 uurtje staan en meng dan het tapiocameel erdoor zodat een glad deeg gevormd wordt. Klop het ei op en kneed dit door het deeg. Vorm dan grote balletjes van het deeg. Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur de ballen goudbruin.
Wrijf vervolgens de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe met de sereh, het kunyitblad, de salam voor 3 minuten. Voeg dan de dunne kokosmelk en laat dit 5 minuten koken. Dan het zout en de dikke kokosmelk toevoegen en het geheel nog 5 minuten laten sudderen.
Snijd de ballen in stukjes en meng dit met de saus voor het serveren.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 47 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39543945