banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
@Jet v Steijnja, maar je kan het ook, wel schoongemaakt, in stukken snijden als je dat wil. Ik heb ook nog een versie waarbij de inktvis gevuld wordt.
Kokkie, goedenavond.
Blijft de inktvis in één stuk?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 24 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Udang Garo Rica
gekruide tijgergarnalen uit Menado

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr tijgergarnalen
1 limoen, sap
1/2 theel zout
5 jeruk purut
100 ml water
10 takjes kemangi
1 lente-ui
olie

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
15 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
2 tomaten
2 cm jahe
5 cm serai/sereh/citroengras
1 theel zout
1/2 theel bruine suiker

Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en wrijf deze in met het zout en het limoensap en laat dit 15 minuten staan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een grove pasta. Snijd de lente-ui in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de jeruk purut voor 6 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen. Voeg dan het water toe en bak de garnalen gaar. Schep dan de lente-ui en de kemangi blaadjes erdoor en bak nog voor 1 minuut. Serveer.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 112 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36328047