Udang Garo Rica
gekruide tijgergarnalen uit Menado
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr tijgergarnalen
1 limoen, sap
1/2 theel zout
5 jeruk purut
100 ml water
10 takjes kemangi
1 lente-ui
olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
15 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
2 tomaten
2 cm jahe
5 cm serai/sereh/citroengras
1 theel zout
1/2 theel bruine suiker
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en wrijf deze in met het zout en het limoensap en laat dit 15 minuten staan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een grove pasta. Snijd de lente-ui in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de jeruk purut voor 6 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen. Voeg dan het water toe en bak de garnalen gaar. Schep dan de lente-ui en de kemangi blaadjes erdoor en bak nog voor 1 minuut. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Semur Wonogiri - stoofpotje van rundvlees in kruidige saus
- Dadar - Kokospannenkoeken
- Sambal Badjak Djago - gebakken sambal
- Pud Makua Yow - roerbak van aubergine met basilicum en chili
- Sambal Goreng Kacang Merah - rode bonen met lever in pittige romige saus
- Semur jengkol pedas kering - gestoofde Jengkol in pittige saus
- Pempek kapal selam - visdeeg gevuld met eendeneieren
- Payeh Billeh - Gekruide vis
- zoetzure soep met cellofaan mie - 酸辣粉
- Cah Taosi Buncis - gekruide sperziebonen met tahu
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...