Udang Dayak
garnalen op Dayakse wijze
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr grote garnalen
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
5 rode lomboks
1 shallot
2 teentjes knoflook
1 eetl palmsuiker
1 eetl asem
4 eetl water
2 cm jahe
1 theel zout
1 tomaat
Cara membuat:
bereiding;
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok 1 eetl olie en bak de garnalen voor 2 minuten en schep deze eruit. Voeg de olie toe en bak de boemboe voor 3 minuten. Dan de garnalen toevoegen en nog 2 minuten bakken.
Zoeken
Laatst gelezen
- Pempek ada'an - Visdeeg met ei
- Daging Age - rundvlees met kokos
- Bola Daging Cabai Lada Hitam - pittige gehaktballetjes met zwarte peper
- Be celeng base Bali - varkensvlees
- Be Siap Base Kalas 2 - balinese gekruide kip
- Becek Tulungagung Daging Sapi - in gekruide kokosmelk gestoofd rundvlees
- Be Sampi Base Manis - Rundvlees in zoete kecapsaus
- Daging soun kuah kecap - gestoofd rundvlees met soun en tahu
- Sambal Goreng Remploh Ayam - hete kippenmaagjes
- Ase Daging - gestoofd gekruid rundvlees
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...