zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Karedok - een salade van groenten met pindasaus
- Tumis Oyong Teri Nasi - gebakken pompoen met ansjovis
- Opor Daging - gestoofd rundvlees
- Pepes teri Atjeh - visjes in bananenblad
- Daging Domba - lamsvlees met groenten
- Kangkung Balacan - gekruide kangkung met eieren
- Por Pei - eenvoudige loempia's met gehakt
- Semur Telur Puyuh Tahu - eieren met tahu in gekruide saus
- Tinolang Manok - gestoofde kip met gember
- Sambal Tomat
Udang Petai Balado (Padang) - pittige garnalen met petai/peteh


Udang Petai Balado (Padang)
pittige garnalen met petai/peteh
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr garnalen
1 tomaat
10 petai/peteh bonen
1 eetl asamwater
olie
Haluskan:
ingrediënten:
5 rode lomboks
3 rode rawits
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en verwijder de kop. Verhit in een pan de olie en bak de garnalen halfgaar en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de tomaat in stukjes. Halveer de petai bonen.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan het asamwater, de petai en de tomaat toe en bak deze zacht. Dan de garnalen toevoegen en bak het verder gaar. Serveer.
pittige garnalen met petai/peteh
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr garnalen
1 tomaat
10 petai/peteh bonen
1 eetl asamwater
olie
Haluskan:
ingrediënten:
5 rode lomboks
3 rode rawits
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en verwijder de kop. Verhit in een pan de olie en bak de garnalen halfgaar en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de tomaat in stukjes. Halveer de petai bonen.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan het asamwater, de petai en de tomaat toe en bak deze zacht. Dan de garnalen toevoegen en bak het verder gaar. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.