Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Udang Petai Balado - pittig gebakken garnalen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Udang Petai Balado
pittig gebakken garnalen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr middelgrote garnalen
1/2 limoen, sap
1 theel zout
26 petai/peteh bonen
1 cm asam kandis
1 theel palmsuiker
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
13 rode lomboks

Cara membuat:
bereiding:
Pel de garnalen en snijd de rug in. Wrijf de garnalen in met het limoensap en het zout en laat dit 25 minuten intrekken. Halveer de petai bonen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de petai, de asam kandis en de palmsuiker toe en meng goed.
Vervolgens de garnalen toevoegen en bak deze verder gaar en totdat het vocht verdampt is.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 137 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41024312