logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Udang Petai Balado
pittig gebakken garnalen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr middelgrote garnalen
1/2 limoen, sap
1 theel zout
26 petai/peteh bonen
1 cm asam kandis
1 theel palmsuiker
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
13 rode lomboks

Cara membuat:
bereiding:
Pel de garnalen en snijd de rug in. Wrijf de garnalen in met het limoensap en het zout en laat dit 25 minuten intrekken. Halveer de petai bonen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de petai, de asam kandis en de palmsuiker toe en meng goed.
Vervolgens de garnalen toevoegen en bak deze verder gaar en totdat het vocht verdampt is.

Add comment

Submit

who is online

We have 135 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397597