Udang Petai Balado
pittig gebakken garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr middelgrote garnalen
1/2 limoen, sap
1 theel zout
26 petai/peteh bonen
1 cm asam kandis
1 theel palmsuiker
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
13 rode lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Pel de garnalen en snijd de rug in. Wrijf de garnalen in met het limoensap en het zout en laat dit 25 minuten intrekken. Halveer de petai bonen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de petai, de asam kandis en de palmsuiker toe en meng goed.
Vervolgens de garnalen toevoegen en bak deze verder gaar en totdat het vocht verdampt is.
Zoeken
Laatst gelezen
- Paad Khao Pode Onn Gub Gai - jonge maïs met kip
- Urapan 2 - gemengde groenten met kokos
- Tongseng Kambing Yogyakarta - kruidig gestoofd lamsvlees
- Ayam Goreng - gebakken gekruide kip
- Ayam Masak Paprika - gebakken kip met een paprika saus
- Klapertart Manado - kokos gebakjes uit Manado
- Cocoh ayam - Geroosterde gepocheerde kip
- Base Manis 2 - zoete boemboe 2
- Ayam Uyah Asem - Pittig zuur kipgerecht
- Paha Ayam Bakar Bawang - gebakken/geroosterde kip
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...