Katrisolo
kleefrijst met eiercustard
Bahan-bahan:
500 gr witte kleefrijst
125 ml santen asli
1 theel zout
2 pandan blad
1 eetl rijstemeel
water
Bahan-bahan custard:
ingrediënten custard:
5 eieren
250 gr palmsuiker
1 eetl rijstemeel
200 ml santen cair
1/4 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Week de kleefrijst in water voor tenminste 2 uur en laat het daarna uitlekken. Stoom de rijst vervolgens voor 10 minuten. Schep de rijst daarna in een pan. Voeg de santen asli, het zout en de pandanbladeren toe en kook dit zachtjes totdat de santen in opgenomen. Stoom vervolgens de rijst voor 15 minuten. Verwijder de pandan bladeren en schep de rijst over in een bakblik en druk de rijst vast. Bestrooi de rijst met de rijstemeel.
Klop de eieren op samen met de palmsuiker totdat de suiker is opgelost. Meng dan de santen, het zout en de rijstemeel erdoor en giet dit over de rijst. Stoom vervolgens het geheel voor 30 minuten. Laten afkoelen en dan serveren.
Zoeken
Laatst gelezen
- Kambing Guling - geroosterde geit
- Ayam Napinadar - geroosterde kip met leversaus
- Ayam Panggang Pedas - pittige gegrilde gestoofde kip
- Sunpia - gebakken garnalen pangsit met pindasaus
- Takir Mi Pedas - gevulde pittige mie in bananenblad
- Ayam paniki - een wat hete kip
- Nasi Bungkus
- Kangkung - gestoofde spinazie
- Sambal ebbie
- Paisan iwak patin - Gekruide vis en gestoomd in bananenblad
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...