logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Katrisolo
kleefrijst met eiercustard

Bahan-bahan:
500 gr witte kleefrijst
125 ml santen asli
1 theel zout
2 pandan blad
1 eetl rijstemeel
water

Bahan-bahan custard:
ingrediënten custard:
5 eieren
250 gr palmsuiker
1 eetl rijstemeel
200 ml santen cair
1/4 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Week de kleefrijst in water voor tenminste 2 uur en laat het daarna uitlekken. Stoom de rijst vervolgens voor 10 minuten. Schep de rijst daarna in een pan. Voeg de santen asli, het zout en de pandanbladeren toe en kook dit zachtjes totdat de santen in opgenomen. Stoom vervolgens de rijst voor 15 minuten. Verwijder de pandan bladeren en schep de rijst over in een bakblik en druk de rijst vast. Bestrooi de rijst met de rijstemeel.
Klop de eieren op samen met de palmsuiker totdat de suiker is opgelost. Meng dan de santen, het zout en de rijstemeel erdoor en giet dit over de rijst. Stoom vervolgens het geheel voor 30 minuten. Laten afkoelen en dan serveren. 

Add comment

Submit

who is online

We have 127 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397729