Kangkung Siram Ayam Tomat
kangkung met een frisse saus van kip en tomaat
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr kangkung
water
Bahan saus ayam tomat:
ingrediënten saus
100 gr kipgehakt
1/2 eetl zout
1 eetl palmsuiker
200 ml water
2 eetl olie
1 limoen (sap)
Haluskan:
bumbu:
5 teentjes knoflook
3 sjalotjes
3 rode lomboks
2 tomaten
1 theel trassi
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de kangkung gaar, giet af en laat afkoelen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie voor de saus en bak het gehakt voor 2 minuten. Voeg dan de bumbu toe en bak dit 2 minuten. Dan het zout en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Voeg het water toe en breng aan / tegen de kook. Meng het limoensap erdoor en giet de saus over de kangkung.