Kangkung Taoco
roerbak van kangkung met tauco en eieren
Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 bosjes kangkung
8 kwarteleitjes, hardgekookt
2 rode lomboks
1 eetl taoco
1 theel vissaus
1/2 theel zout
1/4 theel peper
1 theel palmsuiker
50 ml water
1 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de lomboks in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de lomboks en de taoco voor 4 minuten. Voeg dan de kangkung toe en bak deze halfgaar.
Dan de eieren, de vissaus, de peper, de palmsuiker, het zout en het water toevoegen en bak het verder al roerend gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Bami goreng - gebakken mie
- Bami Goreng Djawa - Javaans gebakken dunne mie met kip en garnalen
- Tom Yum Het - pikante champignonen soep
- Bami godok
- Tom Yam Het - pittige licht zurige paddenstoelen soep
- Anye - gefrituurde rijstkoekjes
- Tom Yum Gong - pittig-zure soep met garnalen
- Tom yam poh taek - vissoep met zeevruchten
- Sambal taotjo - sambal van sojabonen
- Bakmi Godog Yogya - bami uit Yogyakarta
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...