Kangkung Taoco Telur Puyuh
gekruide kangkung met kwarteleitjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr kangkung
3 rode lomboks
3 jeruk purut
1 salam blad
2 cm jahe
3 eetl taoco
100 ml kippenbouillon
12 kwarteleitjes
olie
water
Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 cm kencur
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de kwarteleitjes gaar. Laat de kwarteleitjes afkoelen en pel deze. Verhit in een pan olie en bak de eitjes rondom bruin en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lomboks in dunne reepjes.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu samen met de lomboks, de jeruk purut, de salam en de jahe voor 5 minuten. Voeg dan al roerend de taoco toe.
Dan de kangkung en de bouillon toevoegen en meng alles goed. Dan de kwarteleitjes toevoegen en kook het verder gaar. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Rempeyek ikan teri - viskoekjes
- Karedok - een salade van groenten met pindasaus
- Lontong Tahu Campur
- Angeun Lada - Rundvlees met bamboe in een kruidige saus
- Sambal Cibiuk - pittige frisse sambal van groene rawits
- Abon Sapi
- Miang Pla Too - gekruide makreelsalade
- Babi merah 2
- Santen - bereiding van kokosmelk
- Klepon - Rijstemeelballetjes gevuld met palmsuiker
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...