Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Topeng Manaung - Gefermenteerde kleefrijst met palmsuiker

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Topeng Manaung
Gefermenteerde kleefrijst met palmsuiker

Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1000 ml santen asli (dikke kokosmelk)
300 gr palmsuiker
1500 ml water
500 gr tape (gefermenteerde kleefrijst)
1 vanille stokje
Bananenblad / vetvrij papier

Cara membuat:
Bereiding:
Verhit in een wok/wadjan de santen en voeg hier het vanille stokjes aan toe. Laat de santen santen sudderen totdat het is ingedikt en het bruin wordt. Verhit in een pan het water en los hier de palmsuiker in op. Giet het mengsel bij de santen en laat dit zachtjes sudderen totdat het een dikke kleverige massa wordt. Roer de tape erdoor totdat het geheel niet meer kleeft. Laat het mengsel goed afkoelen. Schep 1 eetl van het mengsel op een stuk bananenblad / vetvrij papier en vouw deze dicht.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 64 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41068951