banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 7 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Topeng Manaung - Gefermenteerde kleefrijst met palmsuiker

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Topeng Manaung
Gefermenteerde kleefrijst met palmsuiker

Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1000 ml santen asli (dikke kokosmelk)
300 gr palmsuiker
1500 ml water
500 gr tape (gefermenteerde kleefrijst)
1 vanille stokje
Bananenblad / vetvrij papier

Cara membuat:
Bereiding:
Verhit in een wok/wadjan de santen en voeg hier het vanille stokjes aan toe. Laat de santen santen sudderen totdat het is ingedikt en het bruin wordt. Verhit in een pan het water en los hier de palmsuiker in op. Giet het mengsel bij de santen en laat dit zachtjes sudderen totdat het een dikke kleverige massa wordt. Roer de tape erdoor totdat het geheel niet meer kleeft. Laat het mengsel goed afkoelen. Schep 1 eetl van het mengsel op een stuk bananenblad / vetvrij papier en vouw deze dicht.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 91 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39350133