1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 1 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 2 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 2 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 2 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 3 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 4 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Sophie 7 months ago
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
Hartelijke groet, Sophie
Nachita Wolff Schoem 8 months ago
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Daging Smoor en meestal voegde ze tegen het eind van de kooktijd aan de sauce naar behoefte krielaardappeltjes en of sohoen (glas bamie) toe

@ is ook afhankelijk van de streek, ons familierecept (Palembang - Sumatra) heeft nu eenmaal wel de tomaat erin. Andere versies hebben inderdaad aardappelen erin en die zijn ook op deze site aanwezig.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Lelawar Anak Domba
gekruid en gestoofd lamsvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr. lamsvlees
versgemalen peper
100 ml kippenbouillon (zie recept)
2 sjalotten
2 jeruk purut blaadjes
200 ml dunne kokosmelk (santen cair)
1 serehstengel, gekneusd
1 eetl. citroensap
3 eetl. olie
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
5 teentjes knoflook
2 sjalotten
3 kemirinoten
2 rode lomboks
1 theel trassi
2 cm laos
2 theel ketumbar
1 theel jinten

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten in dunne plakjes en het vlees in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten goudbruin. Schep deze daarna uit de wok/wadjan en laat ze uitlekken. Bak vervolgens de boemboe met de sereh in de wok/wadjan voor 3 minuten en voeg dan het vlees en de jerut purut toe en bak dit 5 minuten. Dan de bouillon samen met de peper toevoegen en het zachtjes 1 uut laten stoven. Vervolgens de kokosmelk, het citroensap en de gefruite sjalotten toevoegen en dit alles nog 30 minuten zachtjes laten stoven.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 70 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35757116