Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Lelawar Anak Domba - gekruid en gestoofd lamsvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Lelawar Anak Domba
gekruid en gestoofd lamsvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr. lamsvlees
versgemalen peper
100 ml kippenbouillon (zie recept)
2 sjalotten
2 jeruk purut blaadjes
200 ml dunne kokosmelk (santen cair)
1 serehstengel, gekneusd
1 eetl. citroensap
3 eetl. olie
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
5 teentjes knoflook
2 sjalotten
3 kemirinoten
2 rode lomboks
1 theel trassi
2 cm laos
2 theel ketumbar
1 theel jinten

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten in dunne plakjes en het vlees in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten goudbruin. Schep deze daarna uit de wok/wadjan en laat ze uitlekken. Bak vervolgens de boemboe met de sereh in de wok/wadjan voor 3 minuten en voeg dan het vlees en de jerut purut toe en bak dit 5 minuten. Dan de bouillon samen met de peper toevoegen en het zachtjes 1 uut laten stoven. Vervolgens de kokosmelk, het citroensap en de gefruite sjalotten toevoegen en dit alles nog 30 minuten zachtjes laten stoven.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 210 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41930509