gekruid en gestoofd lamsvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr. lamsvlees
versgemalen peper
100 ml kippenbouillon (zie recept)
2 sjalotten
2 jeruk purut blaadjes
200 ml dunne kokosmelk (santen cair)
1 serehstengel, gekneusd
1 eetl. citroensap
3 eetl. olie
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
5 teentjes knoflook
2 sjalotten
3 kemirinoten
2 rode lomboks
1 theel trassi
2 cm laos
2 theel ketumbar
1 theel jinten
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten in dunne plakjes en het vlees in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten goudbruin. Schep deze daarna uit de wok/wadjan en laat ze uitlekken. Bak vervolgens de boemboe met de sereh in de wok/wadjan voor 3 minuten en voeg dan het vlees en de jerut purut toe en bak dit 5 minuten. Dan de bouillon samen met de peper toevoegen en het zachtjes 1 uut laten stoven. Vervolgens de kokosmelk, het citroensap en de gefruite sjalotten toevoegen en dit alles nog 30 minuten zachtjes laten stoven.
ingrediënten:
500 gr. lamsvlees
versgemalen peper
100 ml kippenbouillon (zie recept)
2 sjalotten
2 jeruk purut blaadjes
200 ml dunne kokosmelk (santen cair)
1 serehstengel, gekneusd
1 eetl. citroensap
3 eetl. olie
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
5 teentjes knoflook
2 sjalotten
3 kemirinoten
2 rode lomboks
1 theel trassi
2 cm laos
2 theel ketumbar
1 theel jinten
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten in dunne plakjes en het vlees in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten goudbruin. Schep deze daarna uit de wok/wadjan en laat ze uitlekken. Bak vervolgens de boemboe met de sereh in de wok/wadjan voor 3 minuten en voeg dan het vlees en de jerut purut toe en bak dit 5 minuten. Dan de bouillon samen met de peper toevoegen en het zachtjes 1 uut laten stoven. Vervolgens de kokosmelk, het citroensap en de gefruite sjalotten toevoegen en dit alles nog 30 minuten zachtjes laten stoven.