Bahan-bahan:
Ingrediënten:
2 cm kokoscremé,
1 serehstengel, gekneusd
500 gr. rijst.
1000 ml water
Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
4 teentjes knoflook
2 cm laos,
1 theel. ketumbar
1/2 theel.jinten
2 theel. sambal trassi
Cara membuat:
bereiding:
Breng het water aan de kook en los er de kokoscremé in op. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de boemboe met de sereh voor 2 minuten. Voeg dan de gefruite boemboe toe aan het water en laat het afkoelen. Dan de rijst toevoegen en zachtjes gaar koken.
Ingrediënten:
2 cm kokoscremé,
1 serehstengel, gekneusd
500 gr. rijst.
1000 ml water
Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
4 teentjes knoflook
2 cm laos,
1 theel. ketumbar
1/2 theel.jinten
2 theel. sambal trassi
Cara membuat:
bereiding:
Breng het water aan de kook en los er de kokoscremé in op. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de boemboe met de sereh voor 2 minuten. Voeg dan de gefruite boemboe toe aan het water en laat het afkoelen. Dan de rijst toevoegen en zachtjes gaar koken.