zoeken
Recente reacties

10 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Sambal Goreng Ati - gebakken kippenlevertjes
- Ayam Mercon - zeer pittige kip (vuurwerk)
- Lawar daun Sebola - Zoetzuur van lente-uitjes en korianderblaadjes
- Hati Ayam Pedas Crispy - krokant gebakken kippenlevertjes
- Botok Bakar Rendang Bebek - in bananenblad verpakte rendang van eend
- Telur Sambal Petis - eieren in een pittige saus
- Burasa - lontong santen
- Anak Totok Depok - ijs met vruchten
- Semur Bebek - smoor / stoofpotje van eend
- Bebotok Ayam - gekruid en gestoomde kip
Nasi Langie


Nasi Langie
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
2 cm kokoscremé,
1 serehstengel, gekneusd
500 gr. rijst.
1000 ml water
Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
4 teentjes knoflook
2 cm laos,
1 theel. ketumbar
1/2 theel.jinten
2 theel. sambal trassi
Cara membuat:
bereiding:
Breng het water aan de kook en los er de kokoscremé in op. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de boemboe met de sereh voor 2 minuten. Voeg dan de gefruite boemboe toe aan het water en laat het afkoelen. Dan de rijst toevoegen en zachtjes gaar koken.
Ingrediënten:
2 cm kokoscremé,
1 serehstengel, gekneusd
500 gr. rijst.
1000 ml water
Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
4 teentjes knoflook
2 cm laos,
1 theel. ketumbar
1/2 theel.jinten
2 theel. sambal trassi
Cara membuat:
bereiding:
Breng het water aan de kook en los er de kokoscremé in op. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de boemboe met de sereh voor 2 minuten. Voeg dan de gefruite boemboe toe aan het water en laat het afkoelen. Dan de rijst toevoegen en zachtjes gaar koken.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.