Bahan-bahan:
Ingrediënten:
500 gr. rijst
1000 ml water
3 cm kokoscremé
3 rode uien
4 teentjes knoflook
1 theel.ketumbar
1/2 theel. jinten
1/2 theel. trassi
zout
3 theel. sereh
taburan:
garnering:
bawang goreng
2 rode en 2 groene lomboks (ontpit en gesnipperd)
Cara membuat:
bereiding:
Verkruimel de santen en los dit op in een met het kokende water. Wrijf of maal de uien, de knoflook, de ketumbar, de jinten, de trassi, de sereh met wat zout naar smaak tot een boemboe (pasta). Voeg de boemboe toe aan het water. Laat dit 5 minuten sudderen en vervolgens afkoelen.
Was de rijst en voeg dit toe aan de pan met de kruiden en kook vervolgens de rijst totdat het water is verdampt. Stoom vervolgens de rijst verder gaar. Bestrooi de rijst met de bawang goreng en de lomboks