Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Mi Goreng Cakalang - gebakken bami met gerookte tonijn en tauge

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Mi Goreng Cakalang
gebakken bami met gerookte tonijn en tauge

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr brede mie, gekookt
100 gr gerookte tonijn
5 bakso sapi, kalfsvlees balletjes
100 gr tauge
1 rode lomboks
1 eetl kecap asin
1 theel zout
1/2 theel peper
100 ml kippenbouillon ( zie recept)
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
 
Cara membuat:
bereiding;
Rasp de tonijn, snijd de balletjes in stukjes en ontpit de lombok en snijd deze in reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de lombok voor 3 minuten. Voeg de tonijn en de bakso toe en meng goed. Dan de tauge, de kecap, het zout en de peper toevoegen. Dan de bouillon toevoegen en alles goed mengen en kook totdat het vocht geabsorbeerd is. Voeg de bami toe en bak alles gaar.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 150 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42091378