Recente reacties

Shaun 5 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Nasi Lengko - gebakken rijst met tahu en tempe in pindasaus uit Ciribon

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Nasi Lengko
gebakken rijst met tahun en tempe in pindasaus uit Ciribon

Bahan-bahan:
ingrediënten:
800 gr witte rijst, gekookt
200 gr tempe
1 stuk tahu
200 ml water
olie
 
Haluskan tempe dan tahu:
bumbu:
4 teentjes knoflook
1 theel ketumbar, geroosterd
1/2 theel peper
2 theel zout
 
Bahan saus:
Ingrediënten:
200 gr pinda's
300 ml heet water
1 eetl kecap manis
 
Haluskan:
bumbu:
5 rode lomboks
3 rode rawits
1 theel zout
2 eetl palmsuiker
 
Taburan:
garnering:
100 gr taugé, geblancheerd
1 komkommer, in stukjes
3 stengels bieslook, in stukjes
4 eetl kecap manis 
2 eetl bawang goreng
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe en tahu in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu tempe fijn tot een pasta. Meng dit met de temp, de tahu en het water en laat dit 15 minute intrekken. Schep dit in een pan en bak het gaar.
Bak de pinda's droog in een pan en pureer het. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en meng dit met de pinda's en giet het hete water er langzaam bij. Als laatste de kecap.
Schep op een bord de rijst samen met de tahu, tempe, tauge en komkommer en giet daarover de saus. Bestrooi het met de kecap, de bieslook en de bawang goreng en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 68 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41193775