Nasi Lengko
gebakken rijst met tahun en tempe in pindasaus uit Ciribon
Bahan-bahan:
ingrediënten:
800 gr witte rijst, gekookt
200 gr tempe
1 stuk tahu
200 ml water
olie
Haluskan tempe dan tahu:
bumbu:
4 teentjes knoflook
1 theel ketumbar, geroosterd
1/2 theel peper
2 theel zout
Bahan saus:
Ingrediënten:
200 gr pinda's
300 ml heet water
1 eetl kecap manis
Haluskan:
bumbu:
5 rode lomboks
3 rode rawits
1 theel zout
2 eetl palmsuiker
Taburan:
garnering:
100 gr taugé, geblancheerd
1 komkommer, in stukjes
3 stengels bieslook, in stukjes
4 eetl kecap manis
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe en tahu in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu tempe fijn tot een pasta. Meng dit met de temp, de tahu en het water en laat dit 15 minute intrekken. Schep dit in een pan en bak het gaar.
Snijd de tempe en tahu in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu tempe fijn tot een pasta. Meng dit met de temp, de tahu en het water en laat dit 15 minute intrekken. Schep dit in een pan en bak het gaar.
Bak de pinda's droog in een pan en pureer het. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en meng dit met de pinda's en giet het hete water er langzaam bij. Als laatste de kecap.
Schep op een bord de rijst samen met de tahu, tempe, tauge en komkommer en giet daarover de saus. Bestrooi het met de kecap, de bieslook en de bawang goreng en serveer.