logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Nasi Lengko
gebakken rijst met tahun en tempe in pindasaus uit Ciribon

Bahan-bahan:
ingrediënten:
800 gr witte rijst, gekookt
200 gr tempe
1 stuk tahu
200 ml water
olie
 
Haluskan tempe dan tahu:
bumbu:
4 teentjes knoflook
1 theel ketumbar, geroosterd
1/2 theel peper
2 theel zout
 
Bahan saus:
Ingrediënten:
200 gr pinda's
300 ml heet water
1 eetl kecap manis
 
Haluskan:
bumbu:
5 rode lomboks
3 rode rawits
1 theel zout
2 eetl palmsuiker
 
Taburan:
garnering:
100 gr taugé, geblancheerd
1 komkommer, in stukjes
3 stengels bieslook, in stukjes
4 eetl kecap manis 
2 eetl bawang goreng
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe en tahu in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu tempe fijn tot een pasta. Meng dit met de temp, de tahu en het water en laat dit 15 minute intrekken. Schep dit in een pan en bak het gaar.
Bak de pinda's droog in een pan en pureer het. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en meng dit met de pinda's en giet het hete water er langzaam bij. Als laatste de kecap.
Schep op een bord de rijst samen met de tahu, tempe, tauge en komkommer en giet daarover de saus. Bestrooi het met de kecap, de bieslook en de bawang goreng en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 82 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44408748