Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Nasi Goreng Jogja Opor - gebakken gekruide rijst uit Jogjakarta
Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief
 
Nasi Goreng Jogja Opor
gebakken gekruide rijst uit Jogjakarta

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr witte rijst, gekookt
1 kippenpoot, gekookt en versnipperd
5 bakso sapi / kalfgehaktballetjes
100 gr erwten
1 salam blad
1 cm laos
2 sereh/citroengras
2 eetl kecap manis
100 ml santen asli / dikke kokosmelk
2 theel zout
1/2 theel peper
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
1/2 theel ketumbar
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 kemiri noten
1/8 theel jinten

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Rasp de laos en snijd de bakso in plakjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de laos en de sereh voor 4 minuten. Voeg dan de kip en de rijst toe en meng alles goed. Vervolgens de bakso, de erwten, de kecap, de santen, het zout en de peper toevoegen, meng goed en bak het geheel totdat alles gaar is geworden.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 49 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40912025