Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Nasi Goreng Jogja Opor - gebakken gekruide rijst uit Jogjakarta

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Nasi Goreng Jogja Opor
gebakken gekruide rijst uit Jogjakarta

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr witte rijst, gekookt
1 kippenpoot, gekookt en versnipperd
5 bakso sapi / kalfgehaktballetjes
100 gr erwten
1 salam blad
1 cm laos
2 sereh/citroengras
2 eetl kecap manis
100 ml santen asli / dikke kokosmelk
2 theel zout
1/2 theel peper
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
1/2 theel ketumbar
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 kemiri noten
1/8 theel jinten

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Rasp de laos en snijd de bakso in plakjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de laos en de sereh voor 4 minuten. Voeg dan de kip en de rijst toe en meng alles goed. Vervolgens de bakso, de erwten, de kecap, de santen, het zout en de peper toevoegen, meng goed en bak het geheel totdat alles gaar is geworden.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 239 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41018629