Nasi Goreng Jogja Opor
gebakken gekruide rijst uit Jogjakarta
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr witte rijst, gekookt
1 kippenpoot, gekookt en versnipperd
5 bakso sapi / kalfgehaktballetjes
100 gr erwten
1 salam blad
1 cm laos
2 sereh/citroengras
2 eetl kecap manis
100 ml santen asli / dikke kokosmelk
2 theel zout
1/2 theel peper
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
1/2 theel ketumbar
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 kemiri noten
1/8 theel jinten
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Rasp de laos en snijd de bakso in plakjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de laos en de sereh voor 4 minuten. Voeg dan de kip en de rijst toe en meng alles goed. Vervolgens de bakso, de erwten, de kecap, de santen, het zout en de peper toevoegen, meng goed en bak het geheel totdat alles gaar is geworden.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ayam Nasu Palekko - zeer pittig gebakken kip
- Perkedel Kentang - Aardappel-rundvleeskoekjes
- Godog Batinta - met suiker gecoate bananenballetjes
- Base Manis 1 - zoete boemboe 1
- Sambal goreng betawi asem manis - rundvlees in zoet zure saus
- Ayam Percik - geroosterde pittige kip
- Solok Lada - gevulde pepers in gekruide kokosmelk
- Sambal Tempe - Sambal met tempe
- Abon ayam suwir - droog gebakken gekruide kip
- Basoh - vleesballetjes met saus
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...