logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Nasi Goreng Jogja Opor
gebakken gekruide rijst uit Jogjakarta

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr witte rijst, gekookt
1 kippenpoot, gekookt en versnipperd
5 bakso sapi / kalfgehaktballetjes
100 gr erwten
1 salam blad
1 cm laos
2 sereh/citroengras
2 eetl kecap manis
100 ml santen asli / dikke kokosmelk
2 theel zout
1/2 theel peper
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
1/2 theel ketumbar
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 kemiri noten
1/8 theel jinten

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Rasp de laos en snijd de bakso in plakjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de laos en de sereh voor 4 minuten. Voeg dan de kip en de rijst toe en meng alles goed. Vervolgens de bakso, de erwten, de kecap, de santen, het zout en de peper toevoegen, meng goed en bak het geheel totdat alles gaar is geworden.

Add comment

Submit

who is online

We have 173 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420492