banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Icon Write a comment
Bak Pao - gestoomde gevulde broodjes

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Bak Pao
gestoomde gevulde broodjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:

voor het deeg:
250 gr bloem,
50 ml water,
10 gr gist,
1 theel suiker.
100 ml melk

Vulling 1:
250 gr. gehakt (half om half),
1 theel. suiker,
1 eetl. olie,
1 theel. ketjap manis
1 eetl. sjalotten, gesnipperd
2 eetl. selderij, gehakt
2 teentjes knoflook, uitgeperst

Vulling 2:
300 gr. gehakte garnalen,
3 cm gember (jahe/djahé),
1 eetl prei, gehakt
1 teentje knoflook,
1 eetl olie,
2 eetl. rijstwijn
1/2 eetl. maïzena,

Bahan-bahan:
ingrediënten:
Zeef eerst de bloem in een kom en maak dan in het midden een kuiltje. Maak een papje van 1 eetl water, 2 eetl bloem, de suiker en het gist. Doe het mengsel in de kom en dek dit af met een vochtige doek en laat het gist daarna 10 minuten rijzen.
Meng en kneed het geheel met het overige vocht tot een stevig deeg en laat dit 1 uur rijzen. Vorm een rol en snijd de rol in 10-12 plakken. Rol de plakken uit tot een dikte van 1 cm en met een doorsnede van 13 cm. Vervolgens 2 theel vulling in het midden van het deeg leggen, naar binnen vouwen en dichtplakken met wat water. De pakketjes nog 10 minuten laten narijzen onder een vochtige doek. Stoom dan de broodjes in 15 minuten gaar.

Cara membuat vulling 1:
bereiding:
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak daarin het gehakt rul. Voeg dan de overige ingrediënten toe en bak het mengsel nog 2 minuten door. Laat afkoelen.

Cara membuat vulling 2:
bereiding:
Wrijf of maal de knoflook, de gember en de prei tot een boemboe (pasta). Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit de garnalen voor 1 minuut. Voeg dan de boemboe toe en bak alles nog 1 minuut.
Leng de maïzena aan met de rijstwijn en voeg dit al roerend toe aan het garnalenmengsel totdat het begint in te dikken. Laat afkoelen.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 338 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39981745