gestoomde gevulde broodjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
voor het deeg:
250 gr bloem,
50 ml water,
10 gr gist,
1 theel suiker.
100 ml melk
Vulling 1:
250 gr. gehakt (half om half),
1 theel. suiker,
1 eetl. olie,
1 theel. ketjap manis
1 eetl. sjalotten, gesnipperd
2 eetl. selderij, gehakt
2 teentjes knoflook, uitgeperst
Vulling 2:
300 gr. gehakte garnalen,
3 cm gember (jahe/djahé),
1 eetl prei, gehakt
1 teentje knoflook,
1 eetl olie,
2 eetl. rijstwijn
1/2 eetl. maïzena,
Bahan-bahan:
ingrediënten:
Zeef eerst de bloem in een kom en maak dan in het midden een kuiltje. Maak een papje van 1 eetl water, 2 eetl bloem, de suiker en het gist. Doe het mengsel in de kom en dek dit af met een vochtige doek en laat het gist daarna 10 minuten rijzen.
Meng en kneed het geheel met het overige vocht tot een stevig deeg en laat dit 1 uur rijzen. Vorm een rol en snijd de rol in 10-12 plakken. Rol de plakken uit tot een dikte van 1 cm en met een doorsnede van 13 cm. Vervolgens 2 theel vulling in het midden van het deeg leggen, naar binnen vouwen en dichtplakken met wat water. De pakketjes nog 10 minuten laten narijzen onder een vochtige doek. Stoom dan de broodjes in 15 minuten gaar.
Cara membuat vulling 1:
bereiding:
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak daarin het gehakt rul. Voeg dan de overige ingrediënten toe en bak het mengsel nog 2 minuten door. Laat afkoelen.
Cara membuat vulling 2:
bereiding:
Wrijf of maal de knoflook, de gember en de prei tot een boemboe (pasta). Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit de garnalen voor 1 minuut. Voeg dan de boemboe toe en bak alles nog 1 minuut.
Leng de maïzena aan met de rijstwijn en voeg dit al roerend toe aan het garnalenmengsel totdat het begint in te dikken. Laat afkoelen.
ingrediënten:
voor het deeg:
250 gr bloem,
50 ml water,
10 gr gist,
1 theel suiker.
100 ml melk
Vulling 1:
250 gr. gehakt (half om half),
1 theel. suiker,
1 eetl. olie,
1 theel. ketjap manis
1 eetl. sjalotten, gesnipperd
2 eetl. selderij, gehakt
2 teentjes knoflook, uitgeperst
Vulling 2:
300 gr. gehakte garnalen,
3 cm gember (jahe/djahé),
1 eetl prei, gehakt
1 teentje knoflook,
1 eetl olie,
2 eetl. rijstwijn
1/2 eetl. maïzena,
Bahan-bahan:
ingrediënten:
Zeef eerst de bloem in een kom en maak dan in het midden een kuiltje. Maak een papje van 1 eetl water, 2 eetl bloem, de suiker en het gist. Doe het mengsel in de kom en dek dit af met een vochtige doek en laat het gist daarna 10 minuten rijzen.
Meng en kneed het geheel met het overige vocht tot een stevig deeg en laat dit 1 uur rijzen. Vorm een rol en snijd de rol in 10-12 plakken. Rol de plakken uit tot een dikte van 1 cm en met een doorsnede van 13 cm. Vervolgens 2 theel vulling in het midden van het deeg leggen, naar binnen vouwen en dichtplakken met wat water. De pakketjes nog 10 minuten laten narijzen onder een vochtige doek. Stoom dan de broodjes in 15 minuten gaar.
Cara membuat vulling 1:
bereiding:
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak daarin het gehakt rul. Voeg dan de overige ingrediënten toe en bak het mengsel nog 2 minuten door. Laat afkoelen.
Cara membuat vulling 2:
bereiding:
Wrijf of maal de knoflook, de gember en de prei tot een boemboe (pasta). Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit de garnalen voor 1 minuut. Voeg dan de boemboe toe en bak alles nog 1 minuut.
Leng de maïzena aan met de rijstwijn en voeg dit al roerend toe aan het garnalenmengsel totdat het begint in te dikken. Laat afkoelen.