Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Pindasaus 4

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Pindasaus 4

Bahan-bahan:
ingrediënten:
12 eetl pindakaas
200 ml ketjap manis
200 ml water
2 theel trassi
1 sjalot
11 jeruk purutbladeren
1 limoen (sap)
5 theel sambal ulek (zie recept)
1 mespunt zout
1/4 theel peper
150 ml olie
3 teentjes knoflook

Cara Membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de knoflook, de sjalot en de trassi tot een boemboe. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe voor 3 minuten. Leng de pindakaas aan met water en voeg dit toe. Dan de overige ingrediënten toevoegen en het zachtjes laten koken totdat de saus dik genoeg is.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 217 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41936479