zoeken
Recente reacties

20 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Sambal Goreng Kentang Petai - gebakken aardappelen met petai/peteh bonen
- Krengsengan 2 - pittig lamsvlees
- Pepes Tahu Jamur - Gestoomd tahu met paddenstoelen
- Sambal Pelecing
- Mu Pad Prick Gang Dang - varkensvlees met rode curry
- Bistik Jawa - Biefstuk met saus
- Pantolo tandua kayu - krabbetjes met cassaveblad en prei
- Ayam Putih
- Sambal Goreng Pedas - pittig gebakken boontjes
- Pepes ikan patin Palembang - gestoomde gegrilde meerval
Roti Maryam - brood uit Surabaya


Roti Maryam
brood uit Surabaya
brood uit Surabaya
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr bloem
2 eieren
2 theel zout
125 gr boter
150 ml water
olie
Cara membuat:
bereiding:
Klop de eieren op met het zout. Meng de bloem met 25 gr boter en het eiermengsel en kneed het tot een deeg. Laat het deeg afgedekt tenminster 6 uur rusten. Verdeel het deeg in 15 porties. Rol het deeg uit tot het erg dun is en wrijf het in met 7 gr boter. Rol het deeg daarna op in een rondje en druk het plat. Verhit in een wok de olie en bak de roti goudbruin.
ingrediënten:
500 gr bloem
2 eieren
2 theel zout
125 gr boter
150 ml water
olie
Cara membuat:
bereiding:
Klop de eieren op met het zout. Meng de bloem met 25 gr boter en het eiermengsel en kneed het tot een deeg. Laat het deeg afgedekt tenminster 6 uur rusten. Verdeel het deeg in 15 porties. Rol het deeg uit tot het erg dun is en wrijf het in met 7 gr boter. Rol het deeg daarna op in een rondje en druk het plat. Verhit in een wok de olie en bak de roti goudbruin.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.