Sambal Asam Udang
sambal van garnalen uit Aceh/Atjeh
Bahan-bahan:
ingrediënten:
15 rode rawits
1 sjalot
4 belimbing wuluh
10 garnalen
1 sereh/citrengras
2 jeruk purut blaadjes
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
water
Cara membuat:
bereiding;
Maak de garnalen schoon en kook deze voor 2 minuten in water. Wrijf of maal daarna alle ingrediënten fijn tot een grove pasta.
Zoeken
Laatst gelezen
- Rendang Udang - rendang van garnalen
- Ayam Goreng Bogor - gebakken gestoofde kip met sambal
- Nagasari - Gestoomde bananenpakjes
- Ikan Gulai Masin - in gekruide kokosmelk gestoofde vis
- Lumpuk - gebakken lever in saus
- Jing Ng Far Nam - gestoomd gekruid buikspek
- Cumi Goreng Bawang Putih - gebakken knoflook inktvis
- Cumi Hitam Cabai Hijau - inktvis in een zwarte groene peper saus
- Gule itik - eend in een pittige en kruidige kokossaus
- Asam Manis Sayap Ayam - kip in een pittige rode saus
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...