banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 25 days ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 10 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
Icon Write a comment
Sayur Bobor - Spinazie in een lichte kokosmelk saus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Sayur Bobor
Spinazie in een lichte kokosmelk saus


Bahan-bahan:
Ingrediënten:
250 gr witte pompoen
250 gr spinazie
1 bosje kemangi (citroenbasilicum)
2 slama blad
2 cm laos
600 ml santen asli

Halsukan:
Bumbu:
5 rode uien
4 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1 cm kencur
1 theel zout
1 theel suiker

Bahan-bahan sambal kelapa:
Ingrediënten saus:
2 rode lomboks
5 rode rawits
3 teentjes knoflook
2 cm kencur
1 theel trasi bakar
½ theel zout
1 theel palmsuiker
100 gr gerapste kokosnoot
100 gr tempé
3 jerut purut blaadjes

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de pompoen in dunne plakjes en wrijf of maal de laos fijn. Rooster de ketumbar. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de santen samen met de bumbu, de salam. Voeg dan de kemangi, de pompoenen de spinazie toe en laat dit zachtjes gaar koken. Serveer het met de sambal kelapa

Cara membuat sambal kelapa:


Bereiding sambal:
Snijd de tempé in kleine blokjes en de jerup purut in dunne reepjes. Wrijf of maal de lomboks, de rawits, de knoflook, de kencur, de trasi, het zout en de palmsuiker fijn tot een pasta. Meng de kokos, de tempé en de jeruk purut erdoor en stoom het in 15 minuten gaar.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 106 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39635585