logo

Recente Reacties

Sayur Bobor
Spinazie in een lichte kokosmelk saus


Bahan-bahan:
Ingrediënten:
250 gr witte pompoen
250 gr spinazie
1 bosje kemangi (citroenbasilicum)
2 slama blad
2 cm laos
600 ml santen asli

Halsukan:
Bumbu:
5 rode uien
4 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1 cm kencur
1 theel zout
1 theel suiker

Bahan-bahan sambal kelapa:
Ingrediënten saus:
2 rode lomboks
5 rode rawits
3 teentjes knoflook
2 cm kencur
1 theel trasi bakar
½ theel zout
1 theel palmsuiker
100 gr gerapste kokosnoot
100 gr tempé
3 jerut purut blaadjes

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de pompoen in dunne plakjes en wrijf of maal de laos fijn. Rooster de ketumbar. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de santen samen met de bumbu, de salam. Voeg dan de kemangi, de pompoenen de spinazie toe en laat dit zachtjes gaar koken. Serveer het met de sambal kelapa

Cara membuat sambal kelapa:


Bereiding sambal:
Snijd de tempé in kleine blokjes en de jerup purut in dunne reepjes. Wrijf of maal de lomboks, de rawits, de knoflook, de kencur, de trasi, het zout en de palmsuiker fijn tot een pasta. Meng de kokos, de tempé en de jeruk purut erdoor en stoom het in 15 minuten gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 361 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 42997486