logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...

Sayur Bobor
Spinazie in een lichte kokosmelk saus


Bahan-bahan:
Ingrediënten:
250 gr witte pompoen
250 gr spinazie
1 bosje kemangi (citroenbasilicum)
2 slama blad
2 cm laos
600 ml santen asli

Halsukan:
Bumbu:
5 rode uien
4 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1 cm kencur
1 theel zout
1 theel suiker

Bahan-bahan sambal kelapa:
Ingrediënten saus:
2 rode lomboks
5 rode rawits
3 teentjes knoflook
2 cm kencur
1 theel trasi bakar
½ theel zout
1 theel palmsuiker
100 gr gerapste kokosnoot
100 gr tempé
3 jerut purut blaadjes

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de pompoen in dunne plakjes en wrijf of maal de laos fijn. Rooster de ketumbar. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de santen samen met de bumbu, de salam. Voeg dan de kemangi, de pompoenen de spinazie toe en laat dit zachtjes gaar koken. Serveer het met de sambal kelapa

Cara membuat sambal kelapa:


Bereiding sambal:
Snijd de tempé in kleine blokjes en de jerup purut in dunne reepjes. Wrijf of maal de lomboks, de rawits, de knoflook, de kencur, de trasi, het zout en de palmsuiker fijn tot een pasta. Meng de kokos, de tempé en de jeruk purut erdoor en stoom het in 15 minuten gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 102 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44408725