Sayur Godog
gestoofde groenten en vlees in kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 eetl olie
2 salam blad
2 sereh, geplet
750 ml santen cair
1 theel zout
½ theel peper
1 theel palmsuiker
250 gr papaya, in blokjes gesneden
7 kouseband, in stukken gesneden
200 gr bamboescheuten, in plakjes
150 gr kippenmaagjes, gekookt
10 stuks kwarteleitjes, gekookt
Haluskan:
bumbu:
8 lomboks
9 sjalotjes
5 teentjes knoflook
2 cm kunyit, geroosterd
2 cm jahe
3 cm laos
1 eetl ebi
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de kouseband in stukjes en de papaya in blokjes en de bamboo in dunne plakjes. Snijd de maagjes in stukjes en pel de eitjes.
Verhit in een wok de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de santen, de peper, het zout en de palmsuiker toe en breng het aan de kook. Dan de papaya, de kouseband en de bamboescheuten toevoegen gevolgd door de maagjes en de eitjes en kook alles zachtjes gaar.