Balado Kentang Teri Cabai Hijau
gebakken aardappelen met ansjovis en groene peper
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr zoete aardappelen
50 gr teri nasi goreng (gebakken gedroogde ansjovis)
2 salam blaadjes
3 jeruk purut blaadjes
2 cm laos
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
100 ml water
2 eet olie
Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
9 groene lomboks
1 groene tomaat
Taburan:
garnering:
1 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aardappelen in kleine blokjes. Rasp de laos en wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu tot een grove pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de laos, de salam en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan de aardappelen, het zout en de palmsuiker toe en meng goed. Vervolgens het water toevoegen en stoof het geheel vrijwel gaar. Dan de ikan teri toevoegen en meng alles goed en bak gaar. Strooi de bawang goreng erover en serveer.