Tumis Putren Kailan Bumbu Wijen
roerbak van Chinese broccoli met mais
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr baby kailan
150 gr baby maiskolfjes
200 gr tahu
1/2 ui
2 eetl oestersaus
1 theel kecap manis
1 eetl kecap asin
200 ml kippenbouillon (zie recept)
1 theel sesamolie
2 theel sesamzaad, geroosterd
2 theel maizena opgelost in 2 theel water
1 eetl olie
water
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kailan in stukken en halveer de maiskolfjes. Snijd de tahu in blokjes en de ui in dunne plakjes. Verhit in een pan het water en blancheer de kailan en de mais. Giet af en schep op een bord.
Verhit in een pan de olie en fruit de ui voor 2 minuten. Voeg dan de tahu, de oestersaus, de kecaps toe en meng alles goed. Vervolgens voeg de bouillon, de sesamolie en het sesamzaad toe en breng aan de kook. Dan de maizena toevoegen en kook het geheel zachtjes totdat de saus is gebonden. Giet de saus over de kailan en de mais en serveer.