gestoofde kangkung met peteh bonen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 bosjes kangkung (300 gr)
13 peteh bonen
1 salam blad
2 cm laos, gerapst
1/4 theel palmsuiker
1 tomaat
1/2 theel zout
50 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
1/2 eetl ebi, geweekt
3 rode lomboks
1/2 theel trassi
4 teentjes knoflook
5 sjalotjes
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Hak de tomaat fijn en halveer de peteh bonen.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam en de laos voor 4 minuten. Voeg dan de peteh bonen en de tomaat toe en meng alles goed door elkaar. Dan de kangkung toevoegen en bak deze zacht. Vervolgens het zout, de palmsuiker en het water toevoegen en stoof het geheel verder gaar.