Cah Taosi Buncis
gekruide sperziebonen met tahu
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr sperziebonen
100 gr tahu/tofu
2 teentjes knoflook
2 rode lomboks
1 eetl taosi
2 salam blad
1 tomaat
1/4 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmszuike
200 ml water
1 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sperziebonen in stukjes, de tahu in blokjes, hak de knoflook fijn en snijd de tomaat in kleine stukjes. Ontpit de lomboks en snijd deze in dunne ringen.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook, de lomboks, de salam en de taosi voor 2 minuten. Voeg dan de tomaat toe en bak deze zacht.
Vervolgens de tahu en de sperziebonen toevoegen en meng goed. Dan het zout, de peper, de palmsuiker en het water toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sepat ikan - Geroosterde vis
- Tumis Buncis Dan Petai - gestoofde boontje met peteh
- Sambal Goreng Ayam
- Lauak/lawak Gadang - kruidig gestoofde plakjes rundvlees
- Kare Kambing - gestoofd geitenvlees
- Pokcoy Belacan - roerbak van gekruide paksoy
- Nasi Goreng Peteh - gebakken rijst met peteh
- Ikan Masak Arsik - gevulde karper
- Udang Bakar Jimbaran - geroosterde garnalen uit Bali
- Sambal Tomat Kecap - relish van tomaat, pepers en kecap
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...