logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Osik Daging
in kokosmelk gestoofd rundvlees uit Oost-Java

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
2 salam blaadjes
2 theel zout
1 theel palmsuiker
800 ml kokosmelk
 
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
4 kemiri noten
1 cm laos
7 rode lomboks, ontpit
1/2 theel peper
1 cm jahe
1 cm kunyit 
1 cm kencur
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in 1/2 cm dikke plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng het vlees met de bumbu, het zout, de salam en de palmsuiker. Verhit in een pan de kokosmelk en voeg alle ingrediënten toe en stoof het vlees langzaam gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 28 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160730