Pais Suung
gestoomde geroosterde gekruide oesterzwammen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr oesterzwammen
3 eetl olie
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
6 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
8 rode rawits
1 lente-ui
bananenblad
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de oesterzwammen in reepjes, de knoflook, de sjalotjes, de keriting, de rawits en de lente-ui in dunne plakjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 5 minuten. Voeg dan het zout en de palmsuiker toe en roer goed. Dan de oesterzwammen, de keriting, de rawits en de lente-ui toevoegen en meng goed.
Neem een stuk bananenblad en schep wat van het mengsel erop. Wikkel het daarna dicht als een pakketjes. Herhaal dit 5 maal. Stoom de pakketjes voor 30 minuten en rooster het daarna boven een houtskoolvuurtje totdat de bladeren zwart zijn geworden. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Asam Padeh Daging - pittig gestoofd rundvlees
- Gevulde paprika's
- Dau hu kho nuoc dua -Tahu/Tofu met groenten in kokossaus
- Sambal lombok
- Acer Jahe
- Sayur Lombok Rebung - pittig gestoofde bamboescheuten in romige saus
- Mu Grob Pad Fuk Tong - gebakken varkensvlees met pompoen
- Lap Mu - Gehakt met pepers
- Garnalen met varkensvlees en taugé
- Gaeng Haang Lae - gekruid vlees
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...