Pais Suung
pittig gekruide oesterzwammen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr oesterzwammen
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
bananenblad
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
6 rode lomboks
4 rode rawits
1 lente-ui
Cara membuat:
bereiding:
Trek de oesterzwammen uit elkaar of snijd deze in dunne reepjes. Snijd de ingrediënten voor de bumbu fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Meng dan de oesterzwammen, de palmsuiker en het zout erdoor.
Verdeel het daarna in 4 portie en wikkel elke portie in bananenblad. Stoom de porties in 30 minuten gaar. Rooster daarna de pakketjes boven een houtkoolskoolvuurtje droog en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Babi Masak Tomat - varkensvlees met tomaten
- Sambal Mbe
- Sambal Boet
- Dendeng Lambok - rood gebakken gekruid rundvlees
- Nasi Goreng - Gebakken rijst
- Gule labu merah - Stoofpot van groenten en vis
- Sayur riport
- Udang Bumbu Asam - gebakken garnalen op Molukse wijze
- Ayam Panggang Sulawesi - gegrilde kip sulawesi stijl
- Jamur Tiram Goreng Gurih - gebakken gekruide en gecoate oesterzwammen
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...