Taoge Cah Petai
roerbak van tauge met petai
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr tauge
6 petai/peteh bonen
3 takjes Chinese bieslook
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1/2 eetl vissaus
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel peper
50 ml water
50 gr ikan teri nasi, gebakken
1 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de petai in dunne reepjes, de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de bieslook in stukjes van 3 cm.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de tauge, de petai en de bieslook toie en bak deze zacht.
Dan de vissaus, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Vervolgens het water toevoegen en breng aan de kook. Meng dan de teri nasi erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Gulai Kambing Sedap Wangi - geurig stoofpotje van lamsvlees
- Ayam Besengek
- Ayam Woku Balanga (Manado) - pittig gebakken kip in het groen
- Momoh Tempe - in gekruide kokosmelk gestoofde tempe
- Pepes Ayam - in bananenblad gestoomde gekruide kip
- Abon Daging Gurih - drooggebakken gekruid rundvlees
- Mireng Udang
- Tangkar Daging - vleesstoofpotje
- Babi Pee - varkensvlees met gember
- Babi Panggang Rica - Geroosterd varkensvlees met sambalsaus
Recente Reacties
Rendang - rendang van rundvlees
4 days agoAl jaren een favoriet hier. Als er visite komt is er altijd de vraag heb je nog Rendang gemaakt. Dit ...Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
2 weeks agoJa en nee Ons recept is een oud en authentiek recept, maar er zijn modernere versies te vindenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
2 weeks agoHeerlijk gerecht, maar dit recept is incompleet. Essentiële ingredienten die ontbreken 20 g koriander ...Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
2 weeks agoJa, maar dat is het Kai gewordenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
2 weeks agoKan het ook met kippen blokjes