zoeken
Recente reacties

1 days ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Sambal goreng tempeh banjar - Sambal goreng van tempe
- Kaeng Pet Yaang - eend in een pittige curry
- Telur Bumbu Bali - eieren in een pittige rode saus
- Nasi Betawi
- Telor gule bengala - eieren met kerrie
- Chan Pei Fun Gai - gerookte mandarijnen kip
- Belantjang - rundvlees
- Sate blengong masak - sate van drooggebakken pittig gekruide eend
- Soto ayam lagi
- Rendang Ikan Asap - pittige rendang van gerookte vis
Taoge Cah Petai - roerbak van tauge met petai


Taoge Cah Petai
roerbak van tauge met petai
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr tauge
6 petai/peteh bonen
3 takjes Chinese bieslook
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1/2 eetl vissaus
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel peper
50 ml water
50 gr ikan teri nasi, gebakken
1 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de petai in dunne reepjes, de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de bieslook in stukjes van 3 cm.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de tauge, de petai en de bieslook toie en bak deze zacht.
Dan de vissaus, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Vervolgens het water toevoegen en breng aan de kook. Meng dan de teri nasi erdoor en serveer.
roerbak van tauge met petai
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr tauge
6 petai/peteh bonen
3 takjes Chinese bieslook
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1/2 eetl vissaus
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel peper
50 ml water
50 gr ikan teri nasi, gebakken
1 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de petai in dunne reepjes, de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de bieslook in stukjes van 3 cm.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de tauge, de petai en de bieslook toie en bak deze zacht.
Dan de vissaus, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Vervolgens het water toevoegen en breng aan de kook. Meng dan de teri nasi erdoor en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.