pittig gestoofde chayote met tauco
Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 labu siam / chayote
4 eetl taoco
3 cm lengkuas/laos
1 salam blad
5 lomboks
2 tomaten
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
250 ml water / groentenbouillon
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm kunyit
2 rode rawits
Cara membuat:
bereiding:
Schil de chayote en snijd deze in dunne plakjes. Snijd de tomaten in blokjes en de lomboks in schuine ringen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de tauco, de laos, de salam en de lomboks voor 3 minuten.
Voeg dan de tomaten, het zout en de palmsuiker en meng goed. Bak op middelhoog vuur totdat de tomaten zacht zijn geworden.
Dan de chayote en het water toevoegen en breng aan de kook. Vervolgens op laag vuur en afgesloten verder laten sudderen totdat de chayote gaar is geworden. Serveer.