smoor/stoofpotje van groene aubergine
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr groene aubergine (langwerpig)
500 ml bouillon
3 eetl kecap manis
2 eetl kecap asin
1 eetl sesamolie
100 gr paddenstoelen
1 eetl tapioca, opgelost in 5 eetl water
2 eetl sesamzaad, geroosterd
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
7 teentjes knoflook
1/2 theel peper
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aubergine in plakjes van 2 cm dikte. Snijd de paddenstoelen in plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit een pan en bak/rooster de aubergine en zet apart. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de bouillon en de kecaps toe en meng goed. Dan de aubergine, de paddenstoelen, de sesamolie en de tapioca toevoegen en meng goed.
Kook op laag vuur totdat de saus is ingedikt. Strooi het sesamzaad erover en serveer.