logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Semur Terung
smoor/stoofpotje van groene aubergine

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr groene aubergine (langwerpig)
500 ml bouillon
3 eetl kecap manis
2 eetl kecap asin
1 eetl sesamolie
100 gr paddenstoelen
1 eetl tapioca, opgelost in 5 eetl water
2 eetl sesamzaad, geroosterd
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
7 teentjes knoflook
1/2 theel peper
1/2 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aubergine in plakjes van 2 cm dikte. Snijd de paddenstoelen in plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit een pan en bak/rooster de aubergine en zet apart. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de bouillon en de kecaps toe en meng goed. Dan de aubergine, de paddenstoelen, de sesamolie en de tapioca toevoegen en meng goed.
Kook op laag vuur totdat de saus is ingedikt. Strooi het sesamzaad erover en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 60 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176446