Semur Terung
smoor/stoofpotje van groene aubergine
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr groene aubergine (langwerpig)
500 ml bouillon
3 eetl kecap manis
2 eetl kecap asin
1 eetl sesamolie
100 gr paddenstoelen
1 eetl tapioca, opgelost in 5 eetl water
2 eetl sesamzaad, geroosterd
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
7 teentjes knoflook
1/2 theel peper
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aubergine in plakjes van 2 cm dikte. Snijd de paddenstoelen in plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit een pan en bak/rooster de aubergine en zet apart. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de bouillon en de kecaps toe en meng goed. Dan de aubergine, de paddenstoelen, de sesamolie en de tapioca toevoegen en meng goed.
Kook op laag vuur totdat de saus is ingedikt. Strooi het sesamzaad erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal Lado Ijo - sambal van groene peper en tomaat uit Padang
- Dendeng Bumbu Basa - gebakken stukjes rundvlees
- Ayam Bumbu Petis
- Sambal goreng kentang kering
- Lapis palaro - gekruid rundvlees
- Tempe Masak Taoco - gebakken gekruide tempe
- Jamur Merang Goreng Kemangi - gebakken champignons met kemangi
- Daging Masak Sambal - gestoofd rundvlees in pittige saus
- Empal Gentong - gestoofd rundvlees
- Nangka Kuah Gurih - gekruide jackfruit/nangka in kokosmelksaus
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...