Kangkung Cah Sapi
roerbak van kangkung met rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 bosjes kangkung
50 gr rundvlees
2 theel sesamolie
2 theel kecap manis
2 theel kecap asin
2 theel oestersaus
1/2 theel peper
1/2 theel zout
2 eetl maizena
4 teentjes knoflook
2 sjalotjes
2 rode lomboks
50 ml heet water
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees fijn. snijd de sjalotjes, de knoflook en de lomboks in dunne plakjes.
Meng het vlees met de sesamolie, de kecaps, oestersaus, de peper, het zout en de maizena en zet apart.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook en het vleesmengsel en bak totdat het vlees van kleur verandert.
Voeg dan de lomboks, het water en de kangkung toe en bak het al roerend gaar. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sayur bayem jagung - spinaziesoep met jonge maïs
- Tumis Terung Telur - roerbak van aubergine en eitjes
- Terong Balado Cabai Hijau - gebakken aubergine met groene peper
- Tumi-Tumi Goreng
- Tumis Kangkung Tauco - gebakken kangkung met tauco
- Gule Nangka - Gestoofde nangka
- Ayam Goreng Bogor - gebakken gestoofde kip met sambal
- Kangkung Tumis Sambal Petai - pittige roerbak van kangkung met peteh
- Pangsit Goreng - gebakken en gevulde wonton
- Tumis Tempe Cabai Gendot - gesauteerde tempe met chilipeper
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...